Bursă lunară de 2.350 de lei pentru studenţii la master didactic

228
Bursă lunară de 2.350 de lei pentru studenţii la master didactic - bursalunara-1607962726.jpg

Articole de la același autor

Cei 400 de masteranzi din cele opt universităţi care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă, vor primi o bursă lunară de 2.350 de lei, pe întreaga perioadă a studiilor. De asemenea, aceştia vor beneficia de laptopuri şi laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, realitate virtuală, realitate augmentată.

Măsura a fost stabilită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar ministrul Monica Anisie a semnat, săptămâna aceasta, contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Start în carieră prin master didactic”. Banii provin din fonduri europene. În plus, în vederea desfăşurării unor viitoare activităţi didactice de calitate, masteranzii îşi vor dezvolta, prin intermediul acestui proiect, abilităţi de competenţe practice şi vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la schimburi de experienţă cu universităţi de prestigiu din Europa. Mai mult decât atât, vor fi consolidate competenţele a 80 de cadre didactice universitare în ceea ce priveşte conţinutul educaţional inovator şi resursele de învăţare moderne şi flexibile.

„Acest program are ca obiective îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei învăţământului terţiar, diversificarea ofertelor educaţionale şi îmbunătăţirea nivelului de competenţe ale personalului didactic din învăţământul terţiar universitar, încadrându-se atât în obiectivele strategice ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, venind în întâmpinarea necesităţii aplicării legislaţiei naţionale, cât şi în recomandările documentelor de analiză europene”, explică ministrul Educaţiei.

Dintre cele opt instituţii de învăţământ superior care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenţionate de la bugetul de stat, în acest an universitar, face parte şi Universitatea „Ovidius” Constanţa, care are trei specializări: Ştiinţe inginereşti aplicate, Administrarea afacerilor şi Psihologie şi Biologie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3154 secunde