Bombă în lumea filmului! "Sunt stupefiat"

179
Bombă în lumea filmului!

Articole de la același autor

După ce producția franco-chineză 'Wolf Totem (Le Dernier loup) a fost scoasă din cursa Oscarurilor pentru cel mai bun film străin, comitetul american de selecție considerând filmul "insuficient de chinez", regizorul francez Jean-Jacques Annaud s-a declarat "stupefiat" . El cataloghează decizia "insuportabilă" de realizatorul francez, relatează AFP. "Am făcut filmul nostru pornind de la un best-seller chinez cu actori în totalitate chinezi, în limbi vorbite în China — mongolă și mandarină — fiind o poveste cu un conținut chinez. Sunt stupefiat", a declarat Annaud.


Având la dispoziție un buget de circa 40 de milioane de dolari (35 de milioane de euro) și finanțat în proporție de 80% de China, 'Wolf Totem' ('Le Dernier loup'), al 13-lea lungmetraj al realizatorului francez în vârstă de 71 de ani, a fost filmat în stepele Mongoliei Interioare, în nordul Chinei. Pelicula a fost aleasă la începutul lunii septembrie de autoritățile chineze să reprezinte China la Oscarul pentru cel mai bun film străin, fapt ce a suscitat iritatea multor realizatori chinezi.


Jean-Jacques Annaud a aflat de scoaterea filmului de pe listă la 9 octombrie printr-o scrisoare "fermecătoare dar foarte deranjantă" trimisă de Mark Johnson, președintele comitetului care selectează producțiile ce candidează la Oscarul pentru cel mai bun film străin.


Comitetul american și-a justificat decizia prin faptul că majoritatea ''aportului artistic" al filmului nu vine din China și că mulți membri din echipa tehnică - regizor, doi scenariști, unul din producători, regizorul de imagine și compozitorul - nu sunt chinezi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : OSCAR 2015, iată nominalizările
Luni, 03 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : Și Oscarul a plecat la…
Sâmbătă, 01 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : A murit un actor recompensat cu Oscar
Luni, 25 Februarie 2013
Stire din Actual : Premiile OSCAR 2013
Pagina a fost generata in 0.9632 secunde