Bobocii de la Academia Navală se pregătesc de jurământ

207
Bobocii de la Academia Navală se pregătesc de jurământ - bobociidelaacademiesursaanmb31-1600795808.jpg

Articole de la același autor

Bobocii din primul an au ajuns, deja, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Sub privirile ocrotitoare şi îndepărtate ale părinţilor, studenţii de anul I au păşit, zilele trecute, pe poarta instituţiei de învăţământ superior de marină. Ei au fost atent supravegheaţi şi îndrumaţi de cadrele militare de la batalionul de studenţi şi de colegii lor mai mari, de anul IV. Cel mai emoţionant moment a fost înmânarea armamentului, când pe platoul mare al academiei, a răsunat primul „Servesc patria!” al promoţiei 2020 - 2024.

„Fie că sunt absolvenţi de colegii militare sau licee civile, toţi ştiu că drumul pe care l-au ales nu este unul uşor, dar sunt mândri că vor face parte din familia Forţelor Navale Române, că vor reprezenta România pe mările şi oceanele lumii, că vor raporta, cu fruntea sus, «Misiune îndeplinită!»”, au precizat reprezentanţii instituţiei.

La acest moment, ei au intrat în a doua săptămână a instrucției individuale de bază, program în cadrul căruia deprind cunoștințele elementare ale milităriei. Îndrumați de instructori, studenții se acomodează cu armamentul și cu regulamentele militare și se pregătesc pentru a se prezenta impecabil la cel mai emoționant moment din viața de student militar: depunerea jurământului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8435 secunde