Biserica Sf. Mina a fost reabilitată. Duminică, va fi resfințită

1184
1

Articole de la același autor

Lucrările de reabilitare a bisericii Sfântul Mina din Constanța au ajuns la final. Sub coordonarea parohului lăcașului, preotul Claudiu Banu, au fost realizate lucrări de ignifugare, decopertare, izolare, mochetare, sono-rizare și au fost refăcute instalațiile electrice și sanitare, precum și siste-mul de termoficare.


Duminică, începând cu ora 7, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Mina" din parcul Tăbăcărie, urmată de slujba de resfințire a lă-cașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară a acestuia, început în perioada Postului Mare. Credincioșii prezenți vor putea cinsti moaștele sfinților Epictet și Astion, Mina, mucenici din Sinai și Rait, ce vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii.


În prezent, parohia derulează două proiecte adresate comunității: o școală de vară și construirea așezămân-tului "Sf. Cuv. Arsenie", din Techir-ghiol, casa pruncilor abandonați. Cursurile Școlii de vară se desfășoară zilnic, în perioada 1 iulie - 31 august, fiind înscriși un număr de 15 - 30 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. 


Aceștia se întâlnesc în tinda bisericii "Sf. Mina" și urmează cursuri de desen, de psihologie pentru dezvoltarea personalității, balet și lucru manual. Ei sunt îndrumați de către: lect. univ. Stela Cocârlea, psiholog Iuliana Fulaș și prof. Marinela Ciobotaru.


Comentează știrea

Figuranții ignoranței
30 iulie 2016
Sfințeală episcopită

Prima sfințeală a dat greș ? Sau nu e valabilă decât a chiriacului cu mantii purpurate repetată, repetată la infinit ? Sminteală mare făcătoarea asta de sfințeală în Daeshul ortodoxat de la Pont al unui calif pelerinat la DNA și cu moaște-n portbagaj ! Altceva decât bisericale nu se poate construi, reabilita în țara asta ? Și de ce acuma și aici ? Sau îl urmărește pe ÎPS duhul lui PICU de care s-a lepădat și asta explică... sfințeala ? ...Întârâtă-i drace, că n-avem salarii, viață normală, sistem de sănătate și învățământ etc da, avem bisericici și sfințeală ! Huooooooooo !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Slujbele religioase din week-end
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Procesiune religioasă la Năvodari
Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Cultură-Educație : Ce sfinți dobrogeni vor fi prăznuiți
Pagina a fost generata in 0.5341 secunde