Biserica "Sf. Mare Mucenic Gheorghe", reabilitată cu fonduri europene

225
Biserica

Articole de la același autor

Biserica "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din Mangalia, considerată monument istoric, va fi reabilitată cu fonduri europene. Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, vineri, într-o ședință de îndată, mai multe proiecte de interes pentru localitate. Astfel, primul proiect adoptat se referă la documentația tehnică aferentă reabilitării clădirii acestei biserici. 


Lăcașul de cult este inclus pe lista monumentelor istorice din județul Constanța și are o vechime de peste 100 de ani. Clădirea va fi complet refăcută cu bani din fonduri UE. Până la sfârșitul anului, autoritățile locale vor depune cererea de finanțare pentru acest proiect, care presupune refacerea fațadelor, a picturii murale exterioare și interioare și va fi consolidată structura de rezistență a clădirii. 


De asemenea, un alt proiect adoptat, vineri, de consilierii locali, vizează aprobarea documentației tehnice aferentă reabilitării clădirii Casei de Cultură. În cadrul aceleiași ședințe, aleșii locali din Mangalia au mai aprobat modificarea listei de investiții necesare contractării unui împrumut, precum și actualizarea documentației tehnice privind Programul de cogenerare în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2781 secunde