Biserica Ortodoxă Română îi cinstește pe Sfinții Ioan Casian și Gherman

173
Biserica Ortodoxă Română îi cinstește pe Sfinții Ioan Casian și Gherman - dddd-1582620612.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 29 februarie 2020, Biserica Ortodoxă Română îi cinstește pe Sfinții Ioan Casian și Gherman din Dobrogea.

Sfântul Cuvios Ioan Casian s-a născut în preajma anului 360, iar Sfântul Cuvios Gherman în jurul anului 368. Cel mai vechi biograf al Sf. Ioan Casian, Ghenadie de Marsilia, afirmă că sfântul era de "neam scit".

La începutul secolului trecut, arheologul Vasile Pârvan a efectuat campanii de săpături în Dobrogea, descoperind (în anul 1912), în pădurea Șeremet (azi Ioan Casian), două inscripții în care se amintește de ținutul Casienilor: "Hotarele peșterilor Casienilor" și "Hotarele Casienilor și peșterile". Locul respectiv este considerat de istorici drept "patria lui Ioan Casian". Astăzi, nu departe de acel loc, este o vatră monahală: mănăstirea "Sfântul Ioan Casian".

Mănăstirea "Sf. Ioan Casian", din apropierea localității Târgușor (jud. Constanța), își cinstește ocrotitorul printr-o serie de activități cultural-religioase:

-Joi, 27 februarie, începând cu ora 18.30, părintele protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii "Sf. Ioan Casian", va susține conferința intitulată: "Despre invidie în opera Sfântului Ioan Casian", la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța;

- În noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 februarie), de la ora 23.00, preoții mănăstirii "Sf. Ioan Casian" vor oficia Sf. Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii.

- Duminică, 1 martie, de la ora 8.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea "Sf. Ioan Casian".

Totodată, vineri, 28 februarie, de la ora 16.00, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei și pe cea a Sfântului Maslu la biserica "Sf. Gherman" din Constanța, zona km 4-5.

Sâmbătă, 29 februarie, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la mănăstirea "Sf. Gherman" din apropierea localității Băneasa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1651 secunde