Biserica îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Botezătorul

210
Biserica îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Botezătorul - sfantulion-1609787153.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte joi, 7 ianuarie, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Cu această ocazie, de la ora 8.30, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Constanța (zona Cora).



Reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că biserica a rânduit ca a doua zi după Botezul Domnului să fie cinstit soborul Sfântului Ioan Botezătorul, cel care L-a botezat pe Mântuitorul în apele Iordanului. Sf. Ioan Botezătorul este cel mai mare Proroc al Vechiului Testament și Înaintemergător al Domnului, pentru că a anunțat venirea lui Mesia, pregătind poporul să-L întâmpine.


Cu această ocazie, tradiția populară consideră că s-au încheiat în mod oficial sărbătorile de iarnă începute de Sfântul Nicolae, pe data de 6 decembrie. Se crede că în ziua de Sfântul Ioan este bine să vă spălaţi pe față cu agheasmă luată de la Bobotează, denumită și agheasmă mare, pentru a fi feriţi tot anul de boli și necazuri.


Totodată, tradiția spune ca de Sfântul Ioan să zâmbim mai mult ca niciodată, deoarece persoanele care sunt triste în ziua de Sfântul Ioan atrag ghinion și nu vor fi fericite nici în restul anului. Tot de Sfântul Ioan au loc trei tradiții respectate cu strictețe chiar și în ziua de azi: Iordănitul, Iordăneala și Vergelul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.232 secunde