Biserica Catolică acordă credincioșilor afectați de coronavirus indulgență deplină

199
Biserica Catolică acordă credincioșilor afectați de coronavirus indulgență deplină - 1200pxcanonization2014thecanoniz-1584721596.jpg

Articole recomandate



Biserica Catolică a decis să acorde, în anumite condiții, "indulgență deplină", sau iertarea păcatelor, credincioșilor afectați de pandemia de coronavirus, indiferent dacă sunt în spital sau în locuințele lor, conform digi24.ro.


Conform unui decret publicat vineri de una dintre instanțele Vaticanului, iertarea se referă și la alți credincioși catolici: profesioniștii din domeniul sănătății și rudele care îngrijesc pacienții infectați cu noul coronavirus, expunându-se astfel la riscul de contagiune, precum și persoane care se roagă suficient pentru pacienți și sfârșitul pandemiei.


Pentru a beneficia de aceste indulgențe, bolnavii trebuie să participe la un anumit număr de ceremonii religoase transmise la distanță sau la alte forme de devoțiune, dând dovadă în același timp de "un spirit detașat de orice păcat", prevede decretul apostolic.


Același lucru este valabil și pentru cei care se roagă pentru ei, citirea Bibliei, de exemplu, trebuie făcută "cel puțin o jumătate de oră".


În cele din urmă, Biserica îi iartă de păcate pe credincioșii catolici aflați în pragul morții, cu condiția ca aceștia să dorească să fie absolviți de păcate și dacă au recitat "cu regularitate câteva rugăciuni în timpul vieții".


Într-o notă suplimentară, Sfântul Scaun a precizat că absolvirea păcatelor poate fi făcută într-o manieră "colectivă" și "fără o confesiune individuală prealabilă", în teritoriile cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7127 secunde