"Billy Șchiopul", în premieră pe scena Teatrului de Stat Constanța

542

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța vă invită weekend-ul acesta la mult așteptata premieră a spectacolului "Billy Șchiopul", de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci.


Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. E un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc. E o comedie neagră, care, în fond, ne spune că nu cuvântul e cel care jignește ci atitudinea. E ca atunci când un copil iți trântește în față un adevăr dar o face cu toată candoarea. De altfel, un copil a spus "regele e gol". Personajele lui McDonagh nu sunt altceva decât niște adulți care și-au păstrat candoarea de copii.


Scenografia este realizată de Iuliana Vîlsan, iar din distribuția spectacolului fac parte Nicodim Ungureanu, Vlad Bîrzanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară și Mircea Dumitru Siromașenco.


"Dacă, văzând spectacolul, cineva se întreabă de ce l-ar interesa pe el ce se întâmplă într-un sat din îndepărtata Irlanda și ce relevanță are asta pentru spectatorul din România, aș vrea să atrag atenția asupra faptului că cele două lumi, aflate la distanță așa de mare, sunt uluitor de similare. Mereu m-a mirat această asemănare dintre români și irlandezi. Cred că asemănarea stă într-o istorie similară a sărăciei și opresiunii care ne-a modelat de-a lungul timpului și ne-a dat și o armă a supraviețuirii: umorul. Similar totuși, nu identic. Rămâne ca spectatorii să descopere singuri aceste similitudini", specifică Vlad Massaci, regizorul piesei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde