Bilanțul activității Casei Corpului Didactic în anul școlar 2020-2021

201
Bilanțul activității Casei Corpului Didactic în anul școlar 2020-2021 - whatsappimage20210929at201608-1632936457.jpg

Articole de la același autor

În anul școlar care s-a încheiat, Casa Corpului Didactic Constanța, după cum informează prof. Andreea Artagea, director, printr-un comunicat de presă, a continuat să acţioneze pentru transformarea mediului educaţional judeţean într-unul flexibil şi deschis către cerinţele comunităţii şcolare, din perspectiva unui management participativ, centrat pe calitate şi transparenţă.

Activitatea instituțională a fost realizată în acord cu strategiile Ministerului Educației, ale Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Casa Corpului Didactic Constanța în domeniul educației și formării continue și cu politica în Educație și formare a Comisiei Europene privind „Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027). Resetarea educației și formării pentru era digitală”.

Casa Corpului Didactic Constanța a urmărit să îşi consolideze calitatea de instituţie compatibilă cu nevoile de educaţie permanentă, realizată prin programe de perfecţionare şi formare continuă, la care au participat 1161 de persoane și activități specifice (webinarii, ateliere de lucru, activități metodice etc.), cu un număr de 6600 de persoane. De asemenea, C.C.D. Constanța a inițiat și a implementat proiecte, parteneriate europene şi naţionale cu instituţii abilitate în domeniul dezvoltării profesionale, cu respectarea prevederilor O.M.E.C. nr. 4.862/08.07.2020.

Plecând de la premisa că dezvoltarea competențelor digitale reprezintă un factor esențial în procesul educațional, Casa Corpului Didactic Constanța a derulat, printre cele peste 30 de cursuri acreditate și avizate de Ministerul Educației, programe cu accent pe utilizarea instrumentelor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare: Aplicații Google utilizate în educație, e-Educația timpurie, Utilizarea Microsoft 365 în educație, Instrumente digitale de evaluare; dintre programele acreditate M.E. au făcut parte Management educațional pentru o şcoală europeană, Prevenție și abandon școlar și Google Educator Nivel 1- Intermediari. În oferta de formare a instituției noastre s-au regăsit și programe de consiliere și orientare în carieră, precum Pregătirea pentru susţinerea examenelor de definitivat şi titularizare în învăţământ a cadrelor didactice din învăţământul preșcolar, Didactica predării matematicii fizic/online, Strategii didactice pentru un traseu metodic optim, Aspecte teoretice și practice ale lecției de educație fizică și sport. De asemenea, C.C.D. Constanța a propus programe și pentru personalul didactic auxiliar din școli și licee, acoperind nevoia de formare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, dintre acestea amintind Digitalizarea compartimentului administrativ și Managementul bibliotecii școlare în era digitalizării.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4548 secunde