Biblioteca "I.N. Roman" îi provoacă pe constănțeni: Să petrecem… cultural până la miezul nopții!

355
Biblioteca

Articole de la același autor

Ziua și noaptea de sâmbătă, 12 noiembrie, pentru Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" din Constanța au o însemnătate cu totul aparte, fiind dedicate unui amplu eveniment, parte a unui program național, ce include lansări de carte, expoziții, ateliere și numeroase alte activități culturale, sub genericul "Noaptea Bibliotecii".

Manifestările vor avea loc la sediul Bibliotecii din str. Mircea cel Bătrân nr. 104 A, între orele 15 - 24, și sunt dedicate sărbătoririi Zilei Dobrogei.

Maratonul cultural va debuta în aulă, la ora 15 cu un workshop interactiv intitulat "Presa dobrogeană la începutul secolului XX", după care, la parter, în sala de referințe și la etajul II va avea loc o adevărată vânătoare de comori, care se va relua mai apoi, între orele 17-19.

Două vernisaje expoziționale sunt programate la ora 16.30 - "Dobrogenii și idealul național" (însoțit de alocuțiunea prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu), respectiv de la ora 18.30 - pictură și grafică Cristina Vîlcu (prezentată de prof. Loretta Băluță).

Și cum nu puteau lipsi lansările de carte într-o asemenea zi, mai ales dintr-o bibliotecă, primul astfel de eveniment se va petrece de la ora 16, la secția de copii, când dr. Corina Apostoleanu și Ștefan Pleșoianu îl vor prezenta pe "Cățelul de catifea" al lui Constantin Cioroiu. Mai apoi, de la ora 17, în sala de lectură "Liliana Lazia", prof. Ilie Cileagă își va lansa "Revelația lecturii târzii", care va be-neficia de prezentarea conf. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, prof. Constan-tin Cioroiu și dr. Corina Apostoleanu.

La ora 19, în aulă, Centrul Cultural Județean "Theodor Burada" va prezenta un program artistic dedicat Zilei Dobrogei, urmat, de la ora 20, de o… surprinzătoare invitație la dans, ce se va desfășura la etajul II.

De-a lungul celor nouă ore de petrecere, la parter, în sala de referințe, va avea loc un atelier foto, dar și unul de handmade.

Așadar, o zi de sâmbătă care se anunță ploioasă va putea fi petrecută cu totul special în generoasele spații ale Bibliotecii Județene "I.N. Roman", o modernă instituție de cultură care reușește, datorită tânărului ei director Corina Apostoleanu, să se transforme într-o gazdă prietenoasă, mereu pre-gătită să răspundă celor mai noi provocări.

Nu ratați "Noaptea Bibliotecii", pentru că nu se știe când vă mai întâlniți cu un asemenea "potpuriu" de manifestări culturale într-un singur loc și într-o singură zi!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Haideți  la sărbătoarea Dobrogei noastre!
Pagina a fost generata in 0.4509 secunde