Bebe Pitei, plin de emoții: "Sunt praf!"

704
Bebe Pitei, plin de emoții:
Alexe Bebe Pitei a inaugurat, la Constanța, expoziția personală de fotografie, "Re-tromania", odată cu împlinirea vârstei de 62 de ani.

După ce prof. univ. dr. Marian Cojoc a luat cuvântul în deschiderea evenimentului și după ce invitatul special al serii, criticul de artă Doina Păuleanu, a descris într-o notă de poveste opera lui Bebe Pitei, acesta din urmă, vizibil copleșit de emoții, a încercat să bâjbâie două-trei cuvinte, după care a afirmat: "Sunt praf"!

Bineînțeles că vorbim într-o notă comică, căci artistul era "praf" de emoții și de sinceritatea și căldura cu care a vorbit Doina Păuleanu despre el.

Expoziția a cuprins fotografii ce reprezintă scurte secvențe de viață autentică, peisaje de la malul mării, portrete, toate menite să ofere publicului o retrospectivă de o manieră clasică a peisajului marin.

v v v

Bebe Pitei este profe-sor de fotografie la Școala Populară de Artă din Constanța și, ca fotoreporter pensionat, a fost angajat sau cola-borator al majorității instituțiilor de mass-media (presă scrisă sau televiziune) din municipiul de la malul Mării, dar și al unor publicații din București.

Faptul că o boală cruntă l-a imobilizat de curând la pat și l-a trimis apoi pe masa chirurgilor nu l-a împiedicat să își ducă pasiunea mai departe. Pasionat de călătorii, Pitei îmbinase până atunci mobilitatea sa personală cu experiența de 40 de ani și talentul puse în slujba științei imaginii statice. Artistul constănțean a fost în același timp un răsfățat al premiilor oferite de diverse festivaluri de artă fotografică din Capitală sau din străinătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2749 secunde