Bătălia pentru Universitatea "Ovidius"a început

2424
12

Vineri seară, la ora 21, s-au închis urnele Universității "Ovidius" care au adunat opțiunea de vot a circa 700 de electori, cadre didactice și studenți, privind alegerea Senatului. De-a lungul întregii zile s-au perindat prin cantina universitară din b-dul Mamaia sute de votanți care au zăbovit minute bune în cabinele de vot, unii cu nădejdea de mai bine, alții fără prea mari așteptări.
Bătălia pentru un fotoliu în Senatul universitar a fost acerbă, fiind doi candidați pe un loc, iar prezența la urne destul de ridicată, peste 70% se înregistra vineri după-amiază.
Despre cum s-a desfășurat scrutinul, dacă au fost sau nu proble-me, transparența a fost zero. Juristul Universității "Ovidius", Loredana Dan, și președinte al Biroului Electoral Central (BEC) a refuzat orice comentariu în legătură cu desfășurarea procesului de votare, îndreptându-ne spre rector.
Ne-am încercat norocul la prof. Cornel Amariei, decanul Facultă-ții de medicină dentară și membru în același BEC, dar și el a refuzat să calce pe… BEC, și anume să ne ofere informații: "Luați legătură cu domnul rector. Este singurul care vă poate oferi informațiile pe care le doriți. De ce să-l supăr eu acum, când mai sunt câteva zile" (se referea la finalul de mandat al prof. Victor Ciupină - n.r.). Dacă s-a pasat "anatema" în curtea rectorului o să fie cam greu să co-municăm cu dânsul, pentru că, zi-lele acestea, se află la Innsbruck (Austria) la o întâlnire pe proble-me de fizică și se pare că se va întoarce taman în ziua alegerii președintelui Senatului, pe 20 februarie.
Revenind la alegeri, trebuie spus că cei mai mulți profesori cu care am discutat s-au arătat oarecum indignați de modul cum li s-a impus să aleagă membrii Senatului pe baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011. Un procedeu greoi, spre deosebire de alegerile anterioare, din anul 2008, desfășurate la nivelul fiecărei facultăți. "Una e să-ți desemnezi reprezentantul facultății tale în Senat și alta este să pui ștampila aiurea, pe nume pe care nici nu le iden-tifici cu persoana pe care o votezi", declara, mai în glumă, mai în se-rios, un universitar cu ștate vechi.

"Trebuia să existe o descărcare de gestiune"
Profesor de comunicare Ana Maria Munteanu consideră că ar fi fost oportun un bilanț de man-dat, pentru ca actualii candidați să se poată raporta la o anume situație. "Era firesc chiar și pentru a avea o transparență asupra aspectelor economice. Poate că era important ca vechea conducere să se descarce cumva, pentru că dacă trecem spre o instituție condusă antreprenorial, așa cum se conturează cel puțin unul dintre programe, ca de altfel și celelalte, trebuie să existe ca-ntr-o întreprindere o descărcare de genul am realizat asta, am reușit, ne-am propus și așa mai departe. Pentru mine a fost un moment foarte important, în care am înțeles mai bine, a fost un moment propice pentru cei care doreau să cunoască mai multe despre propria lor universitate".
Legat de campania susținută de cei patru candidați, același interlocutor afirmă că s-a trecut în mod abrupt de la un mod colegial de a construi universitatea la un mod foarte competitiv. "Cel care și-a expus imaginea și mai ales programul și ideile pe mai multe platforme sigur că a fost avantajat în această cursă. Dar să nu uităm că aici este vorba de o fractură între cultura organizațională specifică universității și o cultură organizațională specifică pieței. Este foarte greu de spus în momentul acesta dacă cel care este cel mai bine expus sau unul care a mers academic de la o treaptă la alta, validându-se prin treptele pe care le-a câștigat, va fi viitorul rector la «Ovidius»", ne-a declarat Ana Maria Munteanu.
Să sperăm că în acest week-end vom afla cine sunt membrii nou-lui Senat al Universității "Ovidius".



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
universitar tanar
10 februarie 2012
Pentru autoare, fara prea mult respect!

Doamna Anghel, va felicit pentru acribia cu care ati urmarit alegerile de la Ovidius, desi.... Lasand la o parte ca d-na Munteanu atinge cateva nuante deloc nevinovate, pe care d-voastra le-ati promovat mascat sau direct in aceasta campanie, TREBUIE TOTUSI SA FACETI UN EXERCITIU DE LIMBA ROMANA: ȘTATE VECHI SE SPUNE LA COCHIRLENI, IN LIMBA ROMANA NEEXISTAND ACEST SUBSTANTIV. STATE VEChI, STAT DE FUNCTII...SI ASA MAI DEPARTE. Deci, pana la marii specialisti in comunicare, n-ar fi rau sa cautati unul in limba romana. In rest, ca o analiza nepartinica,,,Dan Epure va castiga si datorita proagramului antreprenorial, dar nu doar pentru asta.

Observator
11 februarie 2012
Ptr SIMONA ANGHEL-jurnalista lui peste prajit

Dna. asa-zisa jurnalista,pentru cultura dumneavoastra generala aceste procedeu de alegeri a fost initiat tocmai de escrocul VICTOR CIUPINA care I'll doare la basca si a plecat in austria,acelasi nenorocit VICTOR CIUPINA care este in spatele lui Mihai Girtu si Mamut Eden...asa ca doamna jurnalista SIMONA ANGHEL aperi pe cine nu trebuie...eu daca eram in locul lui Bosanceanu care merita ce ia facut mazare in 2001

Privitorul
11 februarie 2012
PROSTII

Cata prostie puteti avea in capsoarele voastre de universitari facuti la apelul de seara. Tineri deja batrani care se complac in jocul de-a universitatea.Nu mai am nicio speranta! Comunistii au fost bieti copii.Epure????????? Vai si-amar!!! Nu aveti viitor!!!!!

Angy
11 februarie 2012
Sa vina Epure rector

Sa scapam de Gartu si ceata lui.....

cici
11 februarie 2012
epure !? spagarul si curvarul de epure ?

epure dan ? de el e vorba ? asta a aranjat la examene la elevi pe euroi si dolarei sau f...si inca o face ! toti studentii stiu ca daca nu treci un examen la vreo materie in schimbul unei atentii, mergi la epure si se rezolva. toti profii din facultatea asta sunt niste lepre !

votant cu lista in buzunar
11 februarie 2012
Sa va intre in cap!

Toti au votat liste facut de IPS Teodosie si negociate cu candidatii la functia de rector.N-o mai frecati intelectual si universitar, ca nu tine! Au fost candidati pusi de popa chiar si pe toate listele date in circulatie, unde are interesul sa controleze senatul. Au circulat variante de liste si cate 3 la unele facultati, dar, NIMENI, ABSOLUT NIMENI CA OM DE VALOARE, NU ARE NICI O SANSA DACA NU IL VREA TEODOSIE! COMUNISTII, PARFUM! ASTIA; MAFIA!

universitar cu experienta
11 februarie 2012
Alegeri fraudate la universitate!

Pierdere de timp alegerile. Era mai bine sa dea cineva lista si sa nu mai acoperim prin participare o mare escrocherie. A fost o buna recapitulare pentru etapa urmatoare. Propunerile de rector care nu sau amestecat in aceste manipulari de constiinte trebuie sa aiba castig de cauza pentru a echilibra puterea in Universitate.

Tranqila
12 februarie 2012
Multumiri

Multumim Cugetului pentru spatiul gratuit, unde ne putem porcai in voie la nivel mondial.Cateva luni bune vom avea de lucru.care pe care! Luptele vor purta numele de cod: epurada, panaiata, hantiata, girtiata, pepiata, jefliata, etc. Ploaie, Sirbu si Bordei se vor pupa in piata independentei asistati de peride apoi...liniste ca vine ARACIS-ul.

gogu pintenogu'
12 februarie 2012
din ciclu ancorare în sinergia faptelor și prăbușire în meandrele concretului

Auzi la tov. Ana să nu uităm că aici este vorba de o fractură între cultura organizațională specifică universității și o cultură organizațională specifică pieței. Este foarte greu de spus în momentul acesta dacă cel care este cel mai bine expus sau unul care a mers academic de la o treaptă la alta, validându-se prin treptele pe care le-a câștigat, va fi viitorul rector la «Ovidius»". Băi bine măi dragă tov Ana, cine ți-a permis matale să folosești așa cuvinte imperialiste. Păi știe șefa matale de la partid tov Borodi că le cam conspiri cu dușmanu de clasă. Dar tov. Cîteia știe. Și la ce zici matale că este expus tov. utecilă la intemperii, la vânt, la ploaie. Păi matale nu ți-ai însușit învățătura tov. Stalin. Agricultura socialistă cere sacrificii. Kurat konspirația tavarisci. Condamn cu mânie proletară lipsa de vigilență a tovarășei și propun să meargă alături de tov brigadenfuhrer cojoc la munca de jos. La irigații tovarășa că patria socialistă are nevoie

Profesoara
12 februarie 2012
Fellicitari prof Mamut!

Felicitari domnule Mamut! A-ti spus un mare adevar: un grup infractional a fraudat alegerile la UOC prin amenintari. Epure, cu ajutorul lui Peride si al altora, a amenintat cadrele didactice pentru a-i vota lista. http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/alegeri-2012-universitatea-ovidius/prof-univ-dr-eden-mamut-solicita-implicarea-administratiei-prezidentiale-in-clarificarea-suspiciunilor-de-fraudare-a-alegerilor-din-cadrul-universitatii-ovidius-98648.html

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2352 secunde