Bani pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

248
Bani pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat - bani-1567023405.jpg

Articole de la același autor

Elevii absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională 2019 și liceenii care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2019 primesc bani de la stat, în semn de apreciere a acestor rezultate.


Guvernul a adoptat marți, 27 august, o hotărâre prin care fiecare elev cu media 10 la Evaluarea Națională 2019 va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei. Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.


"Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care prevede, în Capitolul Politici în domeniul educației, măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. În același timp, Guvernul României și-a asumat responsabilitatea asigurării creșterii accesului la educația de calitate pentru toți elevii și studenții", explică reprezentanții Ministerului Educației Naționale.


În județul Constanța, 15 absolvenți de liceu au avut performanța uriașă de a lua nota maximă la toate probele scrise ale Bacalaureatului, iar 24 de absolvenți de clasa a VIII-a au luat 10 pe linie la Evaluarea Națională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0154 secunde