Bacalaureatul se ține mai devreme pentru cei buni

489
Bacalaureatul se ține mai devreme pentru cei buni - fond-1334590296.jpg

Chiar dacă mulți au sperat că prin schimbarea ministrului Educației se vor "înmuia" rigorile la Bacalaureat și-au luat gândul o dată cu apariția ordinului care a eliminat de la admiterea în facultate notele din liceu.
Cătălin Baba afirmă pe toate posturile și în toate publicațiile că și anul acesta Bacalaureatul va fi cu adevărat un examen al maturității și că rigorile s-ar putea înăspri chiar.
Și dacă la probele orale elevul este oarecum mai relaxat, până la prima probă scrisă, cea de la română, de pe 2 iulie, mai e timp de îngrășat… porcul.
Nu aceleași emoții, suntem convinși, le vor avea olimpicii care vor intra în sesiunea specială de bacalaureat în perioada 12-25 mai. Ministerul Educației propune organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat, pentru elevii care participă la loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale 2012, se arată într-o notă publicată pe site-ul oficial.
Ministerul Educației își motivează decizia prin faptul că toate olimpiadele și concursurile internaționale se desfășoară de obicei în lunile iunie și iulie, iar astfel se suprapun perioadei de susținere a examenului de Bacalaureat.
Așa încât, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naționale pentru olimpiadele internaționale, nu pot participa la această primă sesiune de bacalaureat, iunie - iulie 2012, respectiv, la examenul de admitere în învățământul superior 2012.
Zilele următoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va face publică lista olimpicilor constănțeni cu care ne-am mândrit și care vor intra în sesiunea specială de Bacalaureat.
Ministerul Educației organizează în fiecare an școlar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasa a XII-a/a XIII-a participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale.
Anul trecut, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii olimpici internaționali (sport și discipline teoretice) s-a desfășurat în perioada 23 mai-3 iunie, fiind organizată la Râmnicu Vâlcea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3905 secunde