Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă / BAC-ul începe astăzi cu proba scrisă la limba română

183
Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă / BAC-ul începe astăzi cu proba scrisă la limba română - examenelevi-1598250562.jpg

Articole recomandate

Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă începe luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu vor trece prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen. Examenul de Limba română de la BAC 2020 începe la ora 9:00, însă candidații trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.


Subiectele la Limba română sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele tuturor examenelor naționale. Anul acesta, în contextul panemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru.


Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
- să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
- să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise


Potrivit regulilor publicate în Monitorul Oficial, candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.


Toate aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în sala de examen.


Absolvenții de liceu nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.


Candidații care refuză depozitarea obiectelor interzise nu sunt primiți în examen.


De asemenea, cei care încalcă regulile de mai sus sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.


Încălcarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați "eliminați din examen", fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.


Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații "eliminați din examen" nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.


Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.


Potrivit Ministerului Educației, toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video și audio.


Profesorii care fac parte din comisiile din centrele de examen, inclusiv persoanele de contact și informaticienii, sunt selectați din alte unități de învățământ decât cele din care provin elevii. Pentru examenul național de bacalaureat – 2020, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent (față de minimum 2, anii trecuți).


Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de Comisiile de bacalaureat, prin sondaj, după încheierea fiecărei probei scrise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.36 secunde