Bacalaureat 2013: Elevii "infractori" de la Mangalia rămân fără diplome!

3324
36
Bacalaureat 2013: Elevii

Articole de la același autor

Ieri, am asistat la prima conferință de presă din noul an școlar 2013-2014, dar și din cel de-al doilea an de mandat pentru prof. dr. Răducu Popescu, în calitate de inspector școlar general: "Asta sper spre bucuria majorității cadrelor didactice și spre deznădejdea unui grup minoritar reprezentat de leneși și ciubucari, pentru care am o toleranță zero". Conferința de presă a ținut aproape 90 de minute și iată ce am reținut important pentru dvs., stimați cititori, din cele trei teme mari și subpunctele lor.

Examenul de definitivare în învățământ

Un cadru didactic care s-a titularizat nu a reușit să treacă pentru a treia oară examenul de definitivat, motiv pentru care va activa ca debutant. Nu întrebați cine, pentru că este în joc reputația unui dascăl, ar fi spus prof. Liliana Timofte.

Concursul de ocupare a posturilor

Dintre cei 1.350 de candidați care au depus dosare, în final au rămas 921 de lucrări evaluate, cu 463 note peste 7. 289 de candidați cu note între 5 și 6,99, împreună cu titularii rămași nerepartizați în prima ședință s-au prezentat pe 14 august. Pe 9 august, au fost ocupate 113 posturi cu angajare pe durată nede-terminată, în urma căreia numărul titularilor în sistem a crescut cu 2% față de anul trecut, ajungând la 81,08% posturi ocupate de titulari. În a doua ședință, au fost ocupate 695 de posturi. 282 din cei 491 candidați care s-au prezentat au ocupat catedre complete și începând cu 1 septembrie vor fi angajați pe perioadă determinată. Ceilalți participă în etapele următoare la ședințele publice de astăzi și mâine.

15 candidați eliminați la Bacul de toamnă

După prima probă scrisă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, s-au înregistrat 15 eliminați. De asemenea, la Liceul "Dimitrie Leonida", o candidată prinsă cu fițuici în bancă a declarat în scris că s-au strâns bani pentru asistenții din sala respectivă. Poliția derulează o anchetă, iar asistenții din sala respectivă nu vor mai face parte în zilele următoare din comisia de examen.

În urma primirii rechizitoriului de la Centrul de examen "Ion Bănescu" din Mangalia, s-a constatat că sunt dovedite anumite fapte și există posibilitatea ca unor elevi să li se retragă diplomele. "E un lucru pe care nu știu dacă România l-a mai întâlnit până acum, iar anularea diplomelor se va face în instanță", a mai declarat prof. Popescu.

Vineri, 30 august, inspectorul general se va afla la Penitenciarul Poarta Albă, unde din nou un deținut dorește să susțină examenul de Bacalaureat, după ce colegul său a reușit performanța de a promova examenele la sesiunea din vară.

Constanța - gazda a patru consfătuiri ale inspectorilor de specialitate

În perioada 2-4 septembrie, se întâlnesc 49 de inspectori de limba și literatura română din țară. Urmează Consfătuirea națională a directorilor de licee cu profil pedagogic, între 4 și 6 septembrie, și cea a inspectorilor de socio-umane, la care vor participa 60 de inspectori. Ultima consfătuire este cea a inspectorilor pe management educațional care va avea loc în luna octombrie.

v v v

Întrebat unde sunt școli cu probleme acum, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, "generalul" a răspuns: "Inspectoratul Școlar Județean Constanța se ocupă de cu totul alte probleme decât cele ce revin administrațiilor locale. Consiliul Local este cel care se ocupă de acel imobil, iar ISJ de partea de management. Nu avem niciun semnal de alarmă de la vreo școală că nu poate îndeplini condițiile prevăzute de lege". După care a adăugat că la școala din Ciocârlia sunt probleme cu furnizarea apei potabile.

Anul trecut, înaintea începerii anului școlar a avut cu totul alte răspunsuri, din dorința poate de a demonstra implicarea activă a unui inspector general nou numit. 

Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Arta conversatiei
27 august 2013
Darul nesimtirii

Nu pot pătrunde tainele sufletești ale unora care azi spun una, pentru ca mâine să facă alta, să laude pe față și să critice pe la spate, să treacă de la un partid la altul, după interes, să scuipe unde au mâncat și să se entuziasmeze la comandă. Pe scurt, sunt inadecvat pentru ceea ce la noi, în condițiile date, se cheamă carieră. Îmi mărturisesc perplexitatea în fața acestor contemporani. Îi suspectez că sunt posesorii unei capacități aparte de a face priză la realitate, de a se adapta sau că, direct formulat, beneficiază de o enormă, insondabilă nesimțire. Asemeni teflonului, conștiința lor nu este afectată de nimic. Orice rezervă, cât de mică, trece pe lângă ei fără urmă. Sunt impasibili. Aproape mistici. Nu îi scoți din ale lor. Dorm liniștiți, mănâncă la fel, au grijă de mașinile în dotare, fac afaceri, cumpără cadouri pentru soții și, la nevoie, își plimbă câinii seara. Mișcându-se mereu între ilegalitate și imoralitate, viața lor mimează cu succes normalitatea. În politică, un asemenea exemplar se simte precum peștele în apă. Negociază perpetuu, clamează ipocrit, se profilează cu viclenie, ajunge util, chiar indispensabil, vânzându-se apoi în consecință. "Băiat bun", "de-al nostru" – colegialitatea pervertită îl ajută să avanseze, să se insinueze în cercurile decizionale, sfârșind prin a stabili regulile jocului. Nu mai contează că a fost turnător la Securitate, că a făcut rău nemijlocit, că a slujit dictatura, pentru ca acum să se pretindă stâlp al democrației. Sau că a furat. Personajul în cauză încetează ca prin minune să mai aibă trecut. Are doar prezent și mai ales viitor. Se prezintă ca atare, solicitând voturile cu seninătate. În economie, omul nostru joacă rolul capitalistului dur și pur: teorii, scheme, calcule, rafturi de cărți despre cum se scot banii din piatră seacă. Pare întruchiparea antreprenorului ideal, a celui care, prin muncă și pricepere, ajunge din angajat angajator. Or, ceea ce omite să spună este faptul că a folosit un sistem de relații și complicități care nu are nimic în comun cu piața liberă, cu regulile concurenței. A făcut avere pe seama unui stat sabotat de cei care îl conduceau/conduc. În fapt, acesta este marele și tristul paradox: în vreme ce economia a fost sistematic distrusă, dată la fier vechi, "capitaliștii" noștri au înflorit. Sunt nuferii unei bălți de corupție. În viața academică sau chiar religioasă, personajul avut în vedere se mișcă nu mai puțin dezinvolt. Își conservă și consolidează permanent poziția. Operează instinctiv selecții preventive. Nu vrea să aibă potențiali rivali. Preferă celor de calitate lingăii, figurile șterse, dar profund recunoscătoare. Instituțiile în care ajunge să conducă această tipologie arată în consecință. Cine nu rezistă, având alte valori și competențe, își caută împlinirea peste mări și țări. Pe cât de aparent banal, scenariul este în derulare de mai bine de două decenii. Cu urmări pe măsură. Darul nesimțirii începe să se transmită ereditar.

abramburitul
27 august 2013
Hai ca ai zis-o !

Pai incepe cu cei de langa tine: ai ambele categorii - si lenesul si ciubucara. Asteptam toleranta zero. Daca esti barbat. Daca nu, pleaca si lasa-ne !

constatatorul
27 august 2013
poza de familie

Doamne, cat de uratita poate fii femeia asta. Razbate rautatea ei prin fiecare por al pielii. Iar acela din dreapta ei are o figura de usor retard, de parca nu intelege unde si de ce se afla acolo. Cat despre omul care ar trebui sa se impuna in acest grup, este clar ca se afla dat pe margine de catre perechea diabolica, cea care conduce de fapt ISJ-ul. Un trio FORMIDABIL.

Halmyris
28 august 2013
Triunghiul prostiei , incompetentei, tupeului si isteriei

O fotografie ...buna de așezat in ramă ! Chiulăul ( Miu ) in prim-plan , isterica si frustrata ( Timofte ) la mijloc si undeva la marginea marginii, impostorul si incompetentul ( Răducu) .Mai exact ,este pus la colț de Timofte si Miu .Vă bateți joc de invatamantul constănțean , javrelor ! Nu se bucură nimeni de prezenta ta la conducerea ISJ . Toata lumea te detestă si este nemultumită de tine . In visele tale ,te iubesc profesorii ! Poate doar câțiva lingăi de pe langa tine sa te iubeasca vremelnic .Cât despre cea din mijloc in afară de faptul că s-a ingraășat cât o ... purcică s-a si urâțit de aproape n-o mai recunoști.

Evanghelina Șapera
28 august 2013
Dezgust total!

Ca să fiu în ton cu vremea (de afară): inspectorul general se face că uită faptul că inspectorul Miu și-a bătut joc de școală, inspectorat,colegi, și-a promovat doar propriile interese. Fără pic de bun simț a declarat că problemele familiei sale sunt mai importante decât cele ale școlii, s-a retras din funcția de inspector întrucât fiul său termina gimnaziul și "normal" trebuia să-l "pregătească" pentru admiterea la liceu (vezi declarațiile făcute presei). L-au "mirosit" locuitorii din Cogealac când a candidat pentru funcția de primar și l-au tratat ca atare și s-a întors la ISJ-Constanța și cu un "salut voios de pionier"s-a apucat de treabă. Care treabă, păi între altele să suțină fosile ca pensionarul Stratenie care deși ieșit de mult la pensie, predă în "buricul" Constanței sfidând în felul acesta cele mai elementare norme de bun simț și umplând de dezgust pe toți cei care sperau că astfel de practici vor dispărea…Dar ca să fiu dreaptă, probabil că în spiritul unui total fairplay, în felul acesta i-au fost respectate strădaniile politice și, se știe, întodeauna politrucii se susțin între ei…Acest Miu știe să se gudure pe lângă șefi, să se bucure când foștii colegi au fost înlăturați, în timp ce el "valoarea valorilor" duce învățământul constănțean pe cele mai înalte culmi ale progresului. Domnule Popescu, în ce constă valoarea acestui individ, contestat de fiecare dată când vine vorba despre dumnealui, care au fost realizările sale profesionale, ce a făcut în perioada în care s-a aflat în fruntea ISJ-ului, ca lucrurile să meargă mai bine pentru școală, elevi, profesori? V-o spun cu mare regret, acest individ reprezintă o piatră de moară care trage la fund învățământul constănțean, o insultă la adresa climatului pe clamați că doriți să-l introduceți,de iată, un an de zile de când ați dobândit calitatea de inspector școlar general. Faptul că rămâneți "surd" la toate semnalele care vă parvin în legătură cu acest domn inspector, ridică (cel puțin) mari semne de întrebare, dar și confirmă, din păcate, pentru dumneavoastră zicala "tel maître tel valet".

Gogu
28 august 2013
Tripleta de aur

Fruntasii comunistilor din Constanta,toti cu mari functii in PSD,pupincuristii lui M&C au ajuns la carma invatamantului. Ma mir ca Pastaie nu-i obliga sa faca si ei un car alegoric cu toate maimutele si godacii din ISJ.Poate ar impulsiona pregatirea de toamna a bacului.Sa nu cumva sa uite buldozeristul ca au mai ramas 17 directori neschimbati. Apropos,liberalii i-ati scos din poza,sau inca mai strang lovelele de la bacul din vara.Sa va fie rusine!!!!!

constantin ilie
28 august 2013
rusine sa va fie!!!

Faceți comentarii și articole defăimătoare pentru ca sunteți FRUSTRATI, IMCOMPETENTI, și JAVRE! Este prima data când în inspectorat lucrurile marg asa cum trebuie. Popescu este 10 ani înaintea vostra și voi știți asta! Va omoară! Nu mai aveți puterea de a face abuzuri și șpăgi din orice! La pușcărie OPREA și PURCAREA și TOOOTI acoliții lor. Sarcina vostra de partid este sa defăimat. SLUGILOR!

Profesor
28 august 2013
Tripleta de impostori

Chiar, ce-i recomanda pe ce-i trei sa fie la conducerea ISJ ? Incepem cu Raducu : un umil asistent universitar parasutat din invatamantul universitar in preuniversitar . Timofte Lili , o femeie fara scrupule ,fara caracter ,mediocra si cu o moralitate indoielnica, care si-a imbogatit CV cand a ajuns in ISJ ,adusa de taranisti , a plagitat tot si pe toti si si-a tradat toti prietenii ( Paloma , Narcis ,Marian,Boro, Costin, Petrică, Doina , Adriana , Stelică etc.) cand a fost vorba de putere. Miu Petrică un traseist notoriu , obedient fata de toti cei care detin puterea , interesant doar de afacerile proprii , grobian , razbunator si lipsit de cea mai elementara educatie.

vasile dumitriev
28 august 2013
sa plece si sa ne lase hahalerele

generalul este cel mai bun! claaaar! va ofticati ca este prima data cand face treba un inspector scolar general? singur ! spor la treaba profesore', esti foarte apreciat, bravo!

vera
28 august 2013
doamneee, du-i!

da , doamne, un val de nemultumire sa ii mature pe astia, inspecial pe nebuna din mijloc si pe primarul ratat, ca au distrus tot ce inseamna calitate. si stau acolo undea stat vernic ,vitanos si paloma!cum sa mai mearga ceva in invatamant daca nulitati ca ei promoveaza alte nulitati ca vacutele domnului de la sc 29?oare cat le-o fi dat Ingrid radulescu din spaga de la bac? lui popescu stie toata lumea ce I-a dat...timofte, acritura, cara-te!iti ajunge cat ai furat, ai avut un professor bun, pe miu! jenant!!!

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5206 secunde