Au simulat bătaia de joc! Doar nesimțirea elevilor justifică ploaia de note de 2 și 3

8414
26
Au simulat bătaia de joc! Doar nesimțirea elevilor justifică ploaia de note de 2 și 3 - fondnotede2si3-1457111929.jpg

Articole de la același autor

Este pentru al treilea an consecutiv în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național pentru elevii claselor a VIII-a, cu subiecte unice, și se pare că elevii constănțeni refuză să privească cu seriozitate aceste testări, considerându-le probabil o mică bășcălie, din moment ce notele de anul acesta sunt cele mai slabe.

Conform centralizării oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, din totalul celor 5.872 de elevi care au participat, 43,38% au obținut medii peste 5, față de 47,40% anul trecut.

La disciplina Limba și literatura română, 60,52% au obținut note peste 5,00, în timp ce la Matematică doar 31,95% s-au ridicat peste pragul prostiei.

Nicio medie de 10, dar 33 de medii… 1

Pe tranșe de note, am aflat că au existat 61 de elevi care au luat nota 1 la română, respectiv alți 297 la Matematică au venit doar ca să aibă de unde pleca. Au existat și eminenți care au tratat serios simularea, șase elevi obținând nota 10 la Limba română și alți trei la Matematică, față de anul trecut, când s-au înregistrat nouă note de 10 la română și 68 la Matematică.

Pe medii, 3.292 de elevi s-au situat între 1,05 și 4,95, alți 692 cu medii între 5,00 și 5,95, 633 cu medii între 6,00 și 6,95, 543 cu medii între 7,00 și 7,95, 511 cu medii între 8,00 și 8,95 și 168 cu medii între 9,00 și 9,95.

O analiză sintetică a notelor relevă faptul că în mediul rural s-au încasat cele mai slabe note, doar nouă elevi obținând medii între 9,00 și 9,95, iar la polul opus 26 de elevi "atingând" media 1.

De altfel, prof. Mariana Tega, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Chirnogeni recunoștea că din cele trei clase de a VIII-a câte există, cea mai mare medie a fost 7,55.

Nici în municipiul Constanța nu sunt rezultate de excepție. La Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", prof. Ana Maria Ciobotaru, director, declara că la limba română media este de 7,50, iar la Matematică de 7.

Cele mai frecvente greșeli

Din discuțiile purtate cu profesorii constănțeni, am reținut că la limba română au greșit la explicația sintagmei, la figuri de stil, la valori morfologice și la sinonime, iar la Matematică ultima problemă la geometrie i-a pus pe elevi în dificultate.

"Ei trebuiau să-și imagineze până la capăt problema. Înainte era doar ceva de calculat, dar acum, dacă nu-și dădeau seama din enunțul problemei că de fapt trebuie să facă un calcul, nu puteau să rezolve nimic din problemă", ne-a declarat un profesor de matematică.

Rezultatele obținute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog.

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 3 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
luci
6 martie 2016
....

Hai sa iti spun de ce se predau si alte materii .sa zicem ca citesti un articol in care scrie ca FRUNZELE de spanac sunt bune sa faci "muschiuleti", tu daca nu sti care sunt frunzele la o planta cu nu ai studiat la scoală te vei duce si vei papa rădăcinile sau vei crede ca motorina se obtine din stors banane

Adevar
6 martie 2016
adevar

Scoala nu mai merge , e recunoscut la nivel mondial. Scoala e o cresa sub nume pompos pentru parinti care vor sa scape de copii. Puteti sa nu fiti de-acord cu mine si stiu ca nu veti fi , dar informatiile care se predau intr-un an de scoala se pot invata pe cont propriu in maxim 1 luna in era informatiei libere. Nimanui nu-i pasa , sistemului , profesorilor , parintilor , elevilor , adevarul e ca nimanui nu-i pasa. Modelele care le primesc elevii in viata la televizoare si in societate sunt oameni care au cultura slaba dar ajung departe si fac bani pe ''smecherie''. Poate ar trebui inceput de acolo.

cititor serios
6 martie 2016
luci, esti varză!

...ca sa nu zic spanac! Acum vrei sa se desfiinteze si scoala, nu doar inspectoratele!!! Si profesorii sa ramana pe drumuri, nu? Ca si-asa nu fac doi lei, se duc degeaba la scoala, nu sunt in stare sa ia mai mult de 6 la titularizare. Mare smecher mai esti si tu, cred ca esti elev....si nu vrei sa dai si tu ceva la scoala acum de 1-8 martie, un martisor, o măslină o atentie, de aceea critici scoala! Du-te-n spanac de-aici!!!

Răspuns la: ....
Adăugat de : luci, 6 martie 2016
Hai sa iti spun de ce se predau si alte materii .sa zicem ca citesti un articol in care scrie ca FRUNZELE de spanac sunt bune sa faci "muschiuleti"...
profa
6 martie 2016
Note

Prof.nu cere prea mult,parintii sunt multumiti,directorul la fel si uitati consecintele. Directorilor lasati profesorii sa isi inpuna autoritatea,nu sa stea cu capul plecat ca asa vreti voiiiiii.....

Elena
7 martie 2016
Vedeti cu ce mai copie elevii!

Ai telefonul ceas la mana si copii fara nici o grija. Poate se sesizeaza cineva. Poate la Evaluarea Nationala sunt verificati daca au pe langa smartphonuri si alte tipuri de telefoane( ceas) la ei.La simulare ar trebui sa fie supravegheati de profesori din alte scoli.

Ana
7 martie 2016
Invatati!

Eu cred ca profesorii au cea mai mica vina., .Eu am copil in clasa a 8-a . A luat intre 8 si 9 la simulare, dar am stat numai dupa el. Copiii din ziua de azi au numai pretentii. Pentru ei parintele ideal este cel care le cumpara de toate si nu le cer nimic.Eu m-am implicat foarte mult in privinta imvatatului , dar am ajuns acum foarte obosita. Din proprie experienta, spun ca aproape toti puteau sa ia note de 5. Nu exagerez. La clasa li se preda suficient de mult incat sa ia nota de trecere, dar indiferenta elevilor este mare. Ma refer si la al meu. Are note foarte mari, dar am obosit de atata cearta. Nu este consient ca invata pentru el. Acum, in clasa a 8-a doamna de romana fac, intr-una din zile, ore suplimentare cu ei si se duc doar cativa. Parinti, nu-i mai plangeti pe copii ca invata mult. De fapt se joaca mult pe calculator.

26 comentarii. Pagina 3 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sport : Studenții, înapoi la cursuri
Pagina a fost generata in 0.503 secunde