Au simulat bătaia de joc! Doar nesimțirea elevilor justifică ploaia de note de 2 și 3

8414
26
Au simulat bătaia de joc! Doar nesimțirea elevilor justifică ploaia de note de 2 și 3 - fondnotede2si3-1457111929.jpg

Articole de la același autor

Este pentru al treilea an consecutiv în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național pentru elevii claselor a VIII-a, cu subiecte unice, și se pare că elevii constănțeni refuză să privească cu seriozitate aceste testări, considerându-le probabil o mică bășcălie, din moment ce notele de anul acesta sunt cele mai slabe.

Conform centralizării oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, din totalul celor 5.872 de elevi care au participat, 43,38% au obținut medii peste 5, față de 47,40% anul trecut.

La disciplina Limba și literatura română, 60,52% au obținut note peste 5,00, în timp ce la Matematică doar 31,95% s-au ridicat peste pragul prostiei.

Nicio medie de 10, dar 33 de medii… 1

Pe tranșe de note, am aflat că au existat 61 de elevi care au luat nota 1 la română, respectiv alți 297 la Matematică au venit doar ca să aibă de unde pleca. Au existat și eminenți care au tratat serios simularea, șase elevi obținând nota 10 la Limba română și alți trei la Matematică, față de anul trecut, când s-au înregistrat nouă note de 10 la română și 68 la Matematică.

Pe medii, 3.292 de elevi s-au situat între 1,05 și 4,95, alți 692 cu medii între 5,00 și 5,95, 633 cu medii între 6,00 și 6,95, 543 cu medii între 7,00 și 7,95, 511 cu medii între 8,00 și 8,95 și 168 cu medii între 9,00 și 9,95.

O analiză sintetică a notelor relevă faptul că în mediul rural s-au încasat cele mai slabe note, doar nouă elevi obținând medii între 9,00 și 9,95, iar la polul opus 26 de elevi "atingând" media 1.

De altfel, prof. Mariana Tega, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Chirnogeni recunoștea că din cele trei clase de a VIII-a câte există, cea mai mare medie a fost 7,55.

Nici în municipiul Constanța nu sunt rezultate de excepție. La Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", prof. Ana Maria Ciobotaru, director, declara că la limba română media este de 7,50, iar la Matematică de 7.

Cele mai frecvente greșeli

Din discuțiile purtate cu profesorii constănțeni, am reținut că la limba română au greșit la explicația sintagmei, la figuri de stil, la valori morfologice și la sinonime, iar la Matematică ultima problemă la geometrie i-a pus pe elevi în dificultate.

"Ei trebuiau să-și imagineze până la capăt problema. Înainte era doar ceva de calculat, dar acum, dacă nu-și dădeau seama din enunțul problemei că de fapt trebuie să facă un calcul, nu puteau să rezolve nimic din problemă", ne-a declarat un profesor de matematică.

Rezultatele obținute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog.

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 2 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
prof
5 martie 2016
completare despre categorii

elevii pot fi impartiti in doua grupe mari si late: cei care INVATA, si cei care NU INVATA! Parintii la randul lor, fac parte din doua categorii: parintii care RESPECTA SCOALA, si cei care NU O RESPECTA. Prin combinari, permutari si aranjamente, se mai pot crea diverse subgrupe, dar nu intru in detalii ca asta se face la meditatii. Am salariul prea mic ca sa renunt la ele...

Spartacus
5 martie 2016
Și profesorii??

Dragă prof, mergînd pe același criteriu, și profesorii pot fi împărțiți în două mari categorii: cei care învață și respectă școala, și cei care nu o fac. Trebuie să recunoști că e o problemă serioasă și în rîndul vostru, sînt mulți care ajung în învățămînt pentru că nu au loc în altă parte. Uită-te numai la notele la examenul de titularizare. Ce să mai vorbesc de profesori (?!) prinși copiind. Școala actuală este oglinda societății actuale, din păcate.

Răspuns la: completare despre categorii
Adăugat de : prof, 5 martie 2016
elevii pot fi impartiti in doua grupe mari si late: cei care INVATA, si cei care NU INVATA! Parintii la randul lor, fac parte din doua categorii:...
prof
5 martie 2016
nu generalizam

Ai dreptate si tu, padure fara uscaturi nu exista. Din pacate se intampla si asa ceva, si nu e ok. Macar recunosti ca vina ptr rezultatele slabe nu trebuie aruncata exclusiv in cârca profesorilor! Imi pare tare rau ca rezultatele sunt din ce in ce mai proaste....De ce oare? Ce se intampla?

Răspuns la: Și profesorii??
Adăugat de : Spartacus, 5 martie 2016
Dragă prof, mergînd pe același criteriu, și profesorii pot fi împărțiți în două mari categorii: cei care învață și respectă școala...
parinte
5 martie 2016
educatie

Sunt si parinte si profesor. Vad cea mai mare parte din vina la parinti. Acestia nu mai au deloc control asupra propriilor copii. E dureros, dar adevarat. Ca parinte, am stiut sa actionez cand copilul meu avea nevoie, sa-l ajut, sa-l sustin. Insa parintii considera ca 4 ore de romana/ matematica sunt suficiente. Munca independenta ramane baza. Restrictioanati, dragi parinti, telefoanele, tabletele, orele nedormite din cauza conversatiilor interminabile... Eu am facut acest lucru si ne putem mandri cu reusita la un liceu de prestigiu. Succes copiilor di rabdare parintilor!

Elev
5 martie 2016
simulare

copiii nu au nicio vina subiectele au fost destul de grele nu va mai dati cu parerea ca multi sunteti adulti si nu stiti ce e ala un sinonim sau ce e aia raza cercului dar stati si comentati aici aiurea in loc sa va vedeti de treaba,mergeti si invatati va copiii daca tot ziceti ca parintii trebuie sa se implice , lasati comentariile aiurea cand habar n aveti ce vorbiti.

dar primarii?
5 martie 2016
lasati elevii in pace!

Nici Vanghelie nu stia ce-i ala un sinonim, ce sa mai zic de raza cercului, dar a fost bine mersi primar in capitala! Ce ne mai certam noi aici, ca notele sunt mici?!? Si Basescu a avut note de 4 la scoala...a recunoscut si-a ras de mama focului! Scoala vrea prea multe.

luciana
5 martie 2016
simulari examene?

prea putini elevi mai invata, subiectele sunt confuze, ce cauta profesori cu note sub 7 in invatamant, elevi slabi si mediocri devin studenti, apoi vor salarii de 1000euro, alocatia copilului o papa mami si tati, etc

profesor
5 martie 2016
raspuns

Au existat astfel de platforme in unele scoli constantene, sustinute, din pacate, din banii parintilor, pentru ca totul costa, evident. Dar tot parintilor li s-a parut la un moment dat ca 3 lei pe luna e prea mult pentru asa ceva. De ce? Pentru ca, de fapt, nu prea ii interesa de copiii lor, asa ca mai bine foloseau acei bani pentru altele.

ICA
5 martie 2016
Eiii...

Crezi că asta se dă la examenele profesorilor? Am întâlnit universitari care nu înțelegeau ce și de ce s-a dat la titularizare: ilogic și contorsionat, evaziv formulat și cu criterii diferite la corectare față de cele enunțate în subiecte... Iar în ce-i privește pe elevi - cine are de comentat răutăcios ar trebui să "se facă o muscă" și să observe atitudinea multora, superficialitatea, încrederea nejustificată în amintirea studiului de altădată, că adolescența adesea aduce un aer de "fac ce am chef", ori de "lasă că mă descurc eu"....

Răspuns la: ...
Adăugat de : luci, 5 martie 2016
Cu toti dati vina pe elevi , dar oare nu ar trebui sa ne uitam putin si la profesori? Ce spuneti daca profesorul de romana ar merge sa sustina...
radarada
6 martie 2016
simulare

o intrebare intrebatoare ca sa citez din clasici contemporani. evaluari si teste nationale se dau din matematica si romana, atunci de ce ii mai chinuie pe copii sa invete chimie, biologie, isotrie, fizica, geografie si altele de nota 10. de ce nu se preadau aceste materi ca informatie generala si sa se concentreze pe matematica si romana.

26 comentarii. Pagina 2 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sport : Studenții, înapoi la cursuri
Pagina a fost generata in 0.4697 secunde