Au simulat bătaia de joc! Doar nesimțirea elevilor justifică ploaia de note de 2 și 3

8402
26
Au simulat bătaia de joc! Doar nesimțirea elevilor justifică ploaia de note de 2 și 3 - fondnotede2si3-1457111929.jpg

Articole de la același autor

Este pentru al treilea an consecutiv în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național pentru elevii claselor a VIII-a, cu subiecte unice, și se pare că elevii constănțeni refuză să privească cu seriozitate aceste testări, considerându-le probabil o mică bășcălie, din moment ce notele de anul acesta sunt cele mai slabe.

Conform centralizării oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, din totalul celor 5.872 de elevi care au participat, 43,38% au obținut medii peste 5, față de 47,40% anul trecut.

La disciplina Limba și literatura română, 60,52% au obținut note peste 5,00, în timp ce la Matematică doar 31,95% s-au ridicat peste pragul prostiei.

Nicio medie de 10, dar 33 de medii… 1

Pe tranșe de note, am aflat că au existat 61 de elevi care au luat nota 1 la română, respectiv alți 297 la Matematică au venit doar ca să aibă de unde pleca. Au existat și eminenți care au tratat serios simularea, șase elevi obținând nota 10 la Limba română și alți trei la Matematică, față de anul trecut, când s-au înregistrat nouă note de 10 la română și 68 la Matematică.

Pe medii, 3.292 de elevi s-au situat între 1,05 și 4,95, alți 692 cu medii între 5,00 și 5,95, 633 cu medii între 6,00 și 6,95, 543 cu medii între 7,00 și 7,95, 511 cu medii între 8,00 și 8,95 și 168 cu medii între 9,00 și 9,95.

O analiză sintetică a notelor relevă faptul că în mediul rural s-au încasat cele mai slabe note, doar nouă elevi obținând medii între 9,00 și 9,95, iar la polul opus 26 de elevi "atingând" media 1.

De altfel, prof. Mariana Tega, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Chirnogeni recunoștea că din cele trei clase de a VIII-a câte există, cea mai mare medie a fost 7,55.

Nici în municipiul Constanța nu sunt rezultate de excepție. La Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", prof. Ana Maria Ciobotaru, director, declara că la limba română media este de 7,50, iar la Matematică de 7.

Cele mai frecvente greșeli

Din discuțiile purtate cu profesorii constănțeni, am reținut că la limba română au greșit la explicația sintagmei, la figuri de stil, la valori morfologice și la sinonime, iar la Matematică ultima problemă la geometrie i-a pus pe elevi în dificultate.

"Ei trebuiau să-și imagineze până la capăt problema. Înainte era doar ceva de calculat, dar acum, dacă nu-și dădeau seama din enunțul problemei că de fapt trebuie să facă un calcul, nu puteau să rezolve nimic din problemă", ne-a declarat un profesor de matematică.

Rezultatele obținute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog.

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
cadru didactic
4 martie 2016
parere

Dupa 8 ani de scoala toti elevii ar fi trebuit sa fie in stare sa ia macar nota 5 la ambele materii! Nota de trecere.

luci
5 martie 2016
...

Cu toti dati vina pe elevi , dar oare nu ar trebui sa ne uitam putin si la profesori? Ce spuneti daca profesorul de romana ar merge sa sustina simularea alături de elev, dar sa vedem cum se descurca siprofesorul de matematica. Si dupaun examen(simulare) sustinuta de toate persoanele implicate sa se tragă concluziile. Si mai am o întrebare la dumneavoastră: credeti ca un profesor de nota 6 (la titularizare)va scoate un elev de nota 10?

DODO
5 martie 2016
unde-i buba ?

Totul pleaca de la educatia din familie asta-i marea taina ! parintii care se implica au rezultate bune cu copii lor ( nu ma gindesc la meditatii ) cei care le cultiva de mici respectul fata de scoala , de profesori ,de oamenii din jur ,le inoculeaza bunul simt, constiinta si conduita in societate vor avea sigur satisfactii. Nu degeaba poporul a scos si a subliniat vorba cu ,, cei 7 ani de acasa ,,Si pina la urma de ce sa tragem de cei care NU VOR ? sa-i orientam spre calificarile de tip ,,ucenicie,,si cind vor realiza ce au facut sa aiba posibilitatea sa-si continue scoala. Cunosc multi bunici care sint oameni integrii buni meseriasi chiar cu 4-7 clase. Asa vor fi mai utili comunitatii .Fortati sa promoveze ,tot nulitati vor fi ( ce-i drept , cu diploma )

zoro
5 martie 2016
luci, esti praf

luci, sigur esti printre cei cu nota 2. Scriu numele tău cu literă mică, incorect, dar realizez ca dacă tu ai facut-o ai și un motiv, așa știi, așa ești, așa te simți...adică micamica. Un 6 la titularizare se obține cu multă muncă, cum și la nivelul tău se obține un 5 la ore să zicem. Tu vrei 10 de la un profesor de 6 la titularizare ? Era vb în articol de note de 2 și 3, deci chiar și acel profesor de 6, era cel puțin suficient ca să te ajute să iei măcar un 5. Lăsați telefoanele inteligente, tabletele, jocurile vjdeo, fumatul, golaneala și pierderea de timp și puneți mâna la muncă dacă vreți note și apoi joburi cu bani. Înțelegeți ca dând vina mereu pe cei din jur nu o să va facă viață mai bună, creierul mai deștept. În viață totul depinde de TINE, ești media deciziilor tale in viata. Așa ca, spor la treabă, mai puțină gargară si mai multă responsabilitate.

zoro
5 martie 2016
tot eu, tot pt tine

Și să nu uit, vrei să susțină profesorul simulările împreună cu elevul...pai le-a susținut și el când avea aceeași vârstă, examenele de la vremea lui. Sau poate la examenul de titularizare participă cumva și elevii carora le va preda ulterior ? Uite asa se intampla când te bagi in discutii de oameni mari, scoți prostii pe gură.

din sistem
5 martie 2016
buba nu e doar la scoala

Adevarat ce spuneti despre cei 6-7 ani de-acasa, dar mai este o conceptie total gresita a unor parinti care spun asa: daca notele sunt bune, e copilul destept. Daca notele sunt mici, e profesorul prost! Vorba dvs, daca elevul nu vrea, nu poti sa-l fortezi, il lasi in plata Domnului! Sunt parinti care stau si invata cu copiii, ii asculta la lectii, isi fac timp ptr ei. In asemenea cazuri rezultatele n-au cum sa fie slabe!

Răspuns la: unde-i buba ?
Adăugat de : DODO, 5 martie 2016
Totul pleaca de la educatia din familie asta-i marea taina ! parintii care se implica au rezultate bune cu copii lor ( nu ma gindesc la meditatii )...
luci
5 martie 2016
pt. Zoro

In invatamant salariile sunt mici. Din cauza salariilor profesori,invatatori.....sau impartit in doua categori: 1- profesori buni care refuza sa isi faca treaba la clasa si ii asteapta la meditatii sa isi rotunjeasca veniturile , 2-profesori prosti care nu stiu ce si cum sa predea elevilor. Eu am zis sa vina sa dea examenul cu elevi sa vedem daca ei stiu sa rezolve exercitiile. Eu sunt de părere ca jumătate din ei habar nu au sa rezolve toate exercitiile. Profesorul când iti dictează cu punct si virgula dupa o foaie de hârtie un comentariu si se multumeste ca elevul sa il repete papagaliceste ala nu se mai numeste profesor, ala este un papagal. Tie ti se pare nota 6 la titularizare o nota mare? Pai daca ala a luat 6 acolo tu cam ce crezi ca poate sa stie? Iti zic eu ce stie:sa citească dintr-o carte cu comemtarii gata scrise. Nu vreau sa supăr pe nimeni dar profesori sunt vinovati. Daca tu ca profesor esti atât de bun îl lasi repetent pana ii creste par alb in cap ca poate o invata ceva. Dar sti de ce nu lasa pt ca nu sunt platiti la corijente in toamna. Deci tot la bani ajungem ca in concluzie profesorului i se rupe de tine ca elev atata timp cat el vine la sc si pleacă linistit fără sa il deranjeze vreun inspector sau .....

ptr luci
5 martie 2016
categoriile de profesori

Ai uitat o categorie de profesori, nr.3 : profesori buni, care isi fac treaba la clasa si care nu-i cheama pe copii la meditatii! Elevii in cate categorii pot fi impartiti? Dar parintii?

Răspuns la: pt. Zoro
Adăugat de : luci, 5 martie 2016
In invatamant salariile sunt mici. Din cauza salariilor profesori,invatatori.....sau impartit in doua categori: 1- profesori buni care refuza sa isi...
luci
5 martie 2016
...

Bine mă....copii sunt de vina, ducetii in pădure si pe parinti la azil. :)))))

luci
5 martie 2016
nu ii duceti la azil ca ne costa sa ii hranim acolo, castratii sa nu se mai impuieze

.

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sport : Studenții, înapoi la cursuri
Pagina a fost generata in 0.643 secunde