Au început înscrierile în învățământul profesional și în învățământul dual!

133
Au început înscrierile în învățământul profesional și în învățământul dual! - scoalaprofesionala-1529064757.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, absolvenții de clasa a VIII-a se pot înscrie în învățământul profesional de stat și în învățământul dual, pentru anul școlar 2018 – 2019.


În data de 19 iunie, cele peste 700 de unități de învățământ cu ofertă educațională pentru învățământul profesional și dual vor afișa lista candidaților înscriși. În situația în care diverse unități de învățământ profesional organizează preselecție la unele calificări, acestea vor afișa atât lista candidaților înscriși la respectivele calificări, cât și procedura de preselecție. Unitățile care organizează probe eliminatorii pentru admiterea în învățământul dual vor afișa și graficul derulării acestora, pentru fiecare calificare profesională.


Proba de preselecție sau proba eliminatorie, după caz, se desfășoară în zilele de 20 și 21 iunie, rezultatele fiind afișate în 21 iunie. În cazul în care numărul celor admiși în urma preselecției este mai mare decât numărul locurilor existente va fi organizată o probă suplimentară de admitere în perioada 25-29 iunie. Modul de organizare și desfășurare a probei suplimentare de admitere, modelele de subiecte și baremele de evaluare și notare, durata probei suplimentare de admitere, respectiv modul de organizare și desfășurare a contestațiilor sunt stabilite de unitatea de învățământ profesional.


Candidații respinși în faza de preselecție vor putea opta în zilele de 21 și 22 iunie pentru alte unități de învățământ cu ofertă disponibilă. Validarea, la nivelul comisiei județene de admitere/a municipiului București a tuturor candidaților admiși în învățământul profesional și dual, are loc în data de 3 iulie. În aceeași zi, unitățile de învățământ vor comunica și lista candidaților respinși. Locurile rămase libere pentru a doua etapă vor fi anunțate în data de 6 iulie.


Reamintim că formarea elevilor pe această rută este susținută financiar prin bursa profesională care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat) - dacă elevul este înscris la învățământul profesional sau minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) - dacă elevul este înscris la învățământul dual.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6426 secunde