Atenție, se filmează Evaluarea națională 2013!

407
Atenție, se filmează Evaluarea națională 2013! - evaluarenationala-1347984357.jpg
Pentru repartizarea computerizată din anul 2011, au fost disponibile 7.710 locuri la licee, iar în 2012 - 6.440 de locuri, din care peste 1.000 rămăseseră neocupate după cea de-a doua etapă a admiterii în învățământul liceal. Așadar, un trend descendent al numărului de locuri, invers proporțional cu ultimele medii de intrare.

Admiterea în învățământul liceal în 2013 se va desfășura conform aceleiași metodologii de organizare și desfășurare ca și cea din anul școlar 2011-2012, cu excepția faptului că, de data aceasta, toate clasele vor avea camere de filmat, în urma dotărilor în forță de care au avut parte la Bacalaureatul 2012. Așadar, nimeni nu mai are nicio scuză!

Programele pentru disciplinele la care va fi susținută Evaluarea națională din 2013 sunt aceleași cu cele din ultimii doi ani, respectiv cele aprobate în 2010 prin ordin al ministrului Educației.

Pas cu pas până la repartizare computerizată

Pregătirile pentru admiterea la licee vor începe în 31 ianuarie 2013 și se vor încheia în 8 iulie.

Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 14 iunie 2013, iar în perioada 17-19 iunie, va avea loc înscrierea la Evaluarea națională, potrivit Ordinului privind organizarea și desfășurarea acestei testări în anul școlar 2012-2013.

Elevii care vor să candideze la liceele vocaționale sau cei care vor să participe la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă se pot înscrie în perioada 27-29 mai, urmând să susțină testările în 30 mai - 1 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 3 iunie și în aceeași zi vor fi depuse contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în 4 iunie.

Candidații vor susține probele scrise în 25 iunie la Limba și literatura română, în 26 iunie la Limba și literatura maternă și în 27 iunie la Matematică. Rezultatele vor fi afișate în 29 iunie, până la ora 16, iar contestațiile vor fi depuse între orele 16 și 20. În perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar în 3 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Până în 5 iulie va fi afișată în fiecare școală lista candidaților, în ordinea descrescătoare a mediilor. Totodată, vor fi completate de către secretariatele școlilor fișele de înscriere cu datele absolvenților, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională și mediile de admitere și va fi anunțată ierarhia absolvenților. Până în 8 iulie, vor fi eliberate fișele de înscriere pentru candidații care participă la admitere în alt județ.

Programul celor trei etape

În prima etapă de admitere se pot înscrie candidații din seria curentă, precum și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013 - 2014.

Din 5 până în 10 iulie, vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere, iar în 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților înscriși în prima etapă. Listele cu candidații vor fi afișate în 17 iulie la școlile în care elevii au învățat și la liceele la care au fost repartizați, iar până în 26 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013 - 2014. Repartizarea computerizată a candidaților din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeași zi urmând să fie afișate listele la școli și licee. Candidații repartizați vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5-6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară mai târziu.

Pentru învățământul seral și cel cu frecvență redusă, admiterea este programată în perioada 1 mai - 26 iulie. Înscrierea la învățământul seral sau cu frecvență redusă a candidaților din seriile anterioare va avea loc în 23 și 24 iulie, iar repartizarea candidaților, în perioada 24-26 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2598 secunde