Astăzi cei 11 olimpici constănțeni și-au primit banii

244
Aproape 140 de elevi, dintre care 11 constănțeni, care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile școlare din anul școlar 2011-2012, școlile din care provin laureații și profesorii care i-au pregătit au fost premiați astăzi la Guvern, valoarea premiilor fiind de peste două milioane lei. La ceremonia a participat și premierul Victor Ponta.

Ministrul Educației i-a spus premierului că în sală se află cel puțin un viitor prim-ministru al României, Ponta răspunzând zâmbind: "Urați-le ceva mai bine". Premiile sunt acordate unui număr de 138 de elevi care au obținut 155 de distincții, dintre care 42 de medalii de aur și premiul I, 45 de medalii de argint și premiul II, 29 de medalii de bronz și premiul III, respectiv 39 de mențiuni la olimpiadele internaționale sau regionale (juniori și seniori) de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie, astrofizică etc. De asemenea, vor fi premiați și cei 168 de profesori care i-au pregătit, precum și cele 74 de școli din care provin laureații.

Potrivit ministerului, cuantumurile premiilor acordate în acest an medaliaților la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline au fost indexate în raport cu rata inflației. Astfel, noile cuantumuri pentru premianții la olimpiade internaționale sunt: 12.180 lei - medalie de aur și premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur/ premiul I, 8.080 lei - medalie de argint/premiul II, 5.770 lei - medalie de bronz/premiul III și 3.940 lei - mențiune.

Valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie "D.I. Mendeleev") sunt: 4.310 lei - medalie de aur/premiul I, 3.670 lei - medalie de argint/premiul II, 2.860 lei - medalie de bronz/premiul III și 2.480 lei - mențiune.

Pentru profesorul/ profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. De asemenea, pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. sumele primite de unitatea de învățământ fiind utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Premii pentru elevii olimpici
Pagina a fost generata in 0.2785 secunde