Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
288
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Asociaţia susține că măsura luată de autorități este neconstituțională şi încalcă dreptul la educaţie al copiilor. În plus, reprezentanţii Asociaţiei atrag atenţia că statul acasă dăunează sănătăţii celor mici - care, pe zi ce trece, sunt tot mai predispuşi obezităţii sau scăderii imunităţii. Noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, spune însă că cel mai bine este ca elevii să rămână în continuare acasă, potrivit Digi24.


Școlile din Capitală și-au suspendat activitatea fizică la 20 octombrie, după ce orașul intrase în scenariul roșu pe data de 19 octombrie. Teoretic, elevii ar trebui să revină în bănci săptămâna viitoare, marți. Totul depinde de evoluția situației epidemiologice, iar o nouă decizie cu privire la școli va fi anunțată luni, după o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.


Între timp, însă, Asociația Școlilor Particulare a cerut în instanţă ca toate unităţile de învăţământ, de stat ori private, închise prin hotărâri emise de Comitetele județene pentru Situații de Urgență, să fie redeschise.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4055 secunde