Asociaţia Elevilor a câştigat procesele cu primăriile Lipniţa şi Topalu. Elevii vor primi burse

422
Asociaţia Elevilor a câştigat procesele cu primăriile Lipniţa şi Topalu. Elevii vor primi burse - asociatiaelevilor-1602158741.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanţa anunță o nouă victorie din cadrul demersului privind acordarea burselor școlare. Instanța a dat dreptate elevilor reprezentanți și a respins recursurile înaintate de primăriile Topalu și Lipnița.


În cursul acestei săptămâni reprezentanții AEC s-au prezentat la Curtea de Apel pentru a primi decizia instanței față de cererile de recurs înaintate de comunele Topalu și Lipnița. Termenele au avut loc, luni 5 octombrie, respectiv miercuri, 7 octombrie. 
Curtea de Apel Constanța a dat dreptate elevilor și a reținut faptul că este de datoria consiliului local să prevadă în buget sume pentru a acoperi bursele elevilor și să respecte în totalitate criteriile de acordare a acestora, prevăzute în OMETCS nr. 5576/2011.


“Menționăm că cele 2 comune au ales să facă recurs față de decizia din primă instanță, invocând lipsa banilor drept scuză. Astfel, comunele Topalu și Lipnita sunt obligate să acorde burse de merit, ajutor social, studiu și peformanță elevilor ce studiază la o școală sau un liceu de pe raza unității administrativ-teritoriale”, au declarant reprezentanţii AEC.


Reprezentanții elevilor consideră că bursele pot face diferența dintre un elev care abandonează școala și unul care își continuă studiile. Spre exemplu, în mediile defavorizate, costurile pentru a trimite 2 sau 3 copii la școala sunt extrem de mari, iar în lipsa unui sprijin din partea autorităților locale, familiile nu vor mai avea resursa financiară necesară.


AEC a acționat în instanța anul trecut, 12 consilii locale pentru că nu respectau dreptul elevilor de a beneficia de burse. Acțiunile în instanță au fost depuse în urma rezultatelor analizei realizate de AEC anul trecut, “Indexul accesului la educație din județul Constanța-an școlar 2018-2019”.
 
Elevii mai sunt de părere că deciziile pe care administrațiile locale le vor lua acum, reflectă interesul real pe care primarii îl vor acorda în următorii 4 ani față de educație. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.596 secunde