Artiștii Teatrului "Oleg Danovski", turneu în Germania

Luni, 02 Iulie 2018, 18:23
162
Până la data de 9 iulie, artiștii Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" se află în turneu în Germania. Aseară, artiștii au fost protagoniștii unei gale de operă, urmând ca, în data de 5 iulie, să aibă loc spectacolul "Carmen", la Alzenau. Apoi, pe 6 și 7 iulie, ei vor evolua în cadrul unei noi gale de operă, la Limburg și Bad Schwalbach. 


"Carmen" este o operă compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halevy, după nuvela omonimă a lui Prosper Merimee. 


Premiera operei a avut loc la "Opera Comique" din Paris, pe data de 3 martie 1875. În opera pusă în scenă de către artiștii constănțeni, acțiunea începe într-o piață din Sevilla, unde soldații se amuză pe seama trecătorilor. Le trezește interesul frumoasa Micaela, o tânără de la țară, venită să-și caute iubitul, pe Don Jose. Apoi, apar muncitoarele de la manufactura de tabac, iar între ele se remarcă senzuala Carmen, care încearcă să-l provoace pe Don Jose. 


Întâlnirea Micaelei cu Don Jose prilejuiește rememorarea amintirilor legate de satul lor natal. La manufactură izbucnește un scandal, ce culminează cu arestarea lui Carmen. Ea îl vrăjește pe Don Jose și, în schimbul promisiunilor de a-l reîntâlni, acesta o ajută să fugă.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1419 secunde