Artiștii constănțeni și-au prezentat lucrările online

639
Artiștii constănțeni și-au prezentat lucrările online - artistiiconstanteni-1586955911.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți artișți constănțeni și-au încântat publicul, miercuri seară, cu 50 de lucrări superbe de artă sacră, care au putut fi admirate pe canalul Youtube al Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. Acestea au fost reunite în cadrul unui nou vernisaj online, intitulat "Sacrul în artă - interferențe clasice și contemporane".

Expoziția organizată de studenții și profesorii de la specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și Educația vizuală prin studiul peisajului și figurii a cuprins lucrări concepute atât sub îndrumarea cadrelor didactice Sânziana Romanescu, Lelia Rus Pârvan, Florentin Sârbu și Ilyia Iankov, precum și individual.

Vizionând expoziția, s-a putut observa că ideea de sacru a fost surprinsă în mod unic de fiecare expozant, privitorul fiind invitat să se bucure de unitate în diversitate. Lucrările prezente în expoziție sunt realizate în tehnici multiple: pictură clasică pe sticlă, vitraliu pictat, pictură și tehnică mixtă pe pânză, tehnică mixtă și colaj pe hârtie, desen și prelucrare digitală. Organizatorii evenimentului sunt Sânziana Romanescu, Ovidiu Felipov, Lelia Rus Pârvan, Florentin Sîrbu. Menționăm că aceasta este cea de-a doua expoziție prezentată în spațiul virtual, după ce săptămâna trecută iubitorii de frumos s-au delectat cu vernisajul "Corpul uman - armonie, estetică și realism!".

"Următoarea expoziție va fi despre Art Nouveau, am pregătit această expoziție în paralel cu renovarea Cazinoului, o expoziție care să vină în ajutorul lucrărilor de reabilitare a Cazinoului", a declarat Ovidiu Felipov, cadru didactic al Facultății de Arte.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5193 secunde