Arta țărănească chineză, pe simezele Muzeului de Artă

1665
Arta țărănească chineză, pe simezele Muzeului de Artă - 8d2f98face8ebcf9de7f2472a451adab.jpg

Articole de la același autor

La Muzeul de Artă s-a deschis, vineri, expoziția "Pictura țărănească în China", realizată de artiști amatori din mediul rural al Chinei. Vernisajul expoziției a fost realizat de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, despre lucrări vorbind, de asemenea, și Wang Thiesan, Consulul General al Turciei la Constanța.
Expoziția cuprinde 50 de picturi țărănești din China realizate după 1950, reflectând viața de zi cu zi a țăranilor din China. "Guvernul chinez a hotărât acum trei ani să scutească taxa agricolă pentru oamenii din mediul rural. Dacă țăranii au o viață mai îmbelșugată, atunci au mai mult timp să facă și artă", a spus consulul Wang Thiesan.
Totodată, criticul de artă dr. Doina Păuleanu a apreciat sinceritatea lucrărilor și legătura strânsă a artiștilor chinezi cu natura și tradițiile: "Avem ocazia de a cunoaște o lume prin intermediul acestei expoziții originale. Dacă domeniul artei culte a înregistrat atâtea nume extraordinare, cunoaștem, acum, arta țărănească, care ne încântă prin această totală abolire a convențiilor.
Artiștii din China au un mod de a se bucura de comuniunea cu natura și cu sentimentele lor cele mai directe, pe care le comunică prin aceste imagini".
La eveniment au mai participat directorul Muzeului de Artă Populară dr. Maria Magiru, Consulul General al Turciei la Constanța, Füsun Aramaz, viceconsulul Onorific al Republicii Italiene la Constanța, Adrian Bavaru, dar și Cristinel Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța și Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.
Expoziția a fost organizată de Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanța și Muzeul de Artă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7013 secunde