Arhitectura, în imaginația elevilor de la Colegiul "Regina Maria"

232
Arhitectura, în imaginația elevilor de la Colegiul

Articole de la același autor

În iunie, Asociația "De-a Arhitectura", împreună cu întreaga sa rețea de arhitecți și cadre didactice, a sărbătorit finalul de an școlar prin expozițiile claselor care au urmat cursurile asociației în anul școlar 2018-2019: "De-a arhitectura mini", "De-a arhitectura în orașul meu", "De-a arhitectura în școala mea".


Astfel, elevii Colegiului National de Arte "Regina Maria", Constanța, au studiat o oră pe săptămână timp de un an școlar sub îndrumarea tandemului cadru didactic-arhitect voluntar. Copiii au parcurs cursul "De-a arhitectura în orașul meu" și au putut înțelege altfel spațiile din jurul lor, pot aprecia armoniile și memoria locului, pot pune întrebări mai pertinente edililor în deciziile de amenajare a spațiului public și sunt cetățeni mai informați, mai responsabili și mai interesați de mediul în care trăiesc.
Cei mai mici, care au trecut prin cursul "De-a arhitectura mini", au învățat despre arhitectură, într-o joacă serioasă, prin activități hands-on și vor fi mai curioși despre mediul care îi înconjoară, mai atenți la orașele și satele în care locuiesc. Elevii mai mari care au finalizat programul "De-a arhitectura în școala mea" au descoperit și și-au dezvoltat un mod de gândire și de abordare a problemelor specific arhitecților și designer-ilor, în același timp au fost ghidați de arhitecți în investigarea școlii lor, în identificarea aspectelor legate de clădire pe care doresc să le îmbunătățească și în realizarea de propuneri de proiect pentru acestea. 


Toate cursurile s-au încheiat cu expoziții ale proiectelor elevilor, fie macheta unui orășel la care a lucrat întreaga clasă, fie diverse construcții sau personaje realizate de-a lungul anului de către cei mai mici, care lucrează mai bine individual, fie propunerile pentru școala în care studiază realizate de elevii de gimnaziu, propuneri care în unele cazuri devin proiecte reale, implementate chiar de elevi.


Este important pentru procesul educativ ca elevii să-și asume rezultatele muncii lor, ca acestea să fie prezentate, discutate și argumentate, cu atât mai mult cu cât evenimentul de multe ori este public, iar la expoziția-vernisaj din 3 iunie, care a avut loc la Constanța, au participat părinți și bunici, frați și surori, cadre didactice, arhitecți și chiar reprezentanți ai localității sau presa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3848 secunde