Arhiepiscopia Tomisului lansează proiectul "Alege Școala"

114
Arhiepiscopia Tomisului lansează proiectul

Articole de la același autor

Arhiepiscopia Tomisului lansează proiectul "Alege Școala". Evenimentul va avea loc astăzi, la biblioteca "Arhiepiscop Lucian", situată în Palatul arhiepiscopal din Constanța

(str. Arhiepiscopiei nr. 23), începând cu ora 11 și își propune să aducă laolaltă reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai clerului și cadre didactice implicate în proiect.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate principalele obiective ale proiectului "Alege Școala". Vor participa și o parte dintre copiii - beneficiari care vor vorbi despre participarea lor la activitățile din proiect. Acesta își propune implementarea unui plan de acțiune și măsuri la nivel multiregional pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a persoanelor expuse acestui risc, precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective pentru persoane care au părăsit timpuriu școala.

În Arhiepiscopia Tomisului au fost create patru centre educaționale "Alege Școala", unde au loc activități de tip școală după școală, școala de duminică și a doua șansă pentru cel puțin 73 de copii aflați în risc de abandon școlar sau care au abandonat deja școala. Alături de participarea la activitățile din centre (Sfinții Împărați Constantin și Elena din Medgidia, Sfinții 4 Martiri de la Niculițel din Constanța, Sf. Ierarh Nicolae din Năvodari și Sf. Mina din Mangalia), copiii beneficiază și de sprijin financiar, concursuri cu premii substanțiale și de o tabără de creație creștină organizată în timpul vacanței de vară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte  la Arhiepiscopie
Pagina a fost generata in 1.3666 secunde