"Anul universitar 2011-2012 este esențial pentru viitorul învățământului și al României"

642

Articole recomandate

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, spune că anul universitar care începe astăzi, este esențial pentru viitorul învățământului și al României, în condițiile noutăților importante ce vor intra în vigoare cu acest prilej.
Potrivit ministrului, principalele modificări sunt clasificarea și ierarhizarea programelor de studii, modul de organizare a doctoratului și posibilitățile de creștere a veniturilor universităților. Funeriu a precizat, într-o conferință de presă organizată în această dimineață la sediul ministerului, că doctoratul va cunoaște o extindere a părții de cercetare și că statutul doctorandului va fi unul mult mai bun. "Se va intra exclusiv pe criterii de performanță", a subliniat ministrul. Referitor la veniturile universităților, demnitarul a spus că acestea vor fi crescute pentru instituțiile ai căror profesori au câștigat granturi de cercetare. "Universitățile de cercetare avansată și educație au cu 20-30% mai multe locuri la masterat, dar vor primi și o finanțare mai mare. Banii nu se alocă însă exclusiv în funcție de clasificare", a spus Funeriu.
Ministrul Educației este de părere că, date fiind acestea schimbări, se poate spune că anul universitar începe sub auspicii mai bune decât precedentul. "Fac un apel la toți studenții să nu îi creadă pe cei care spun că visele lor nu se pot împlini", a mai ținut să precizeze ministrul, cu referire la criticile aduse reformelor din educație și la pronosticurile pesismite potrivit cărora universitățile românești ar pregăti viitori șomeri.
În anul universitar 2011-2012 vor studia circa 600.000 de studenți înscriși la universitățile de stat, la care se adaugă peste 300.000 din instituțiile particulare de învățământ superior, informează Realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde