Antrenamente pe Lacul Siutghiol pentru elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari

335
Antrenamente pe Lacul Siutghiol pentru elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari - antrenamentepelac-1628793739.jpg

Articole de la același autor

Cu doar două săptămâni înainte de vacanța de vară, în perioada 4 - 12 august, elevii militari de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au delectat și s-au antrenat în armarea ambarcațiunilor cu rame, la Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice de la Palazu Mare.

Zilnic, îndrumați mai întâi de instructori, apoi de unii singuri, elevii militarii au ieșit cu bărcile 10+1 și canoele pe lacul Siutghiol. Activitatea nu doar că îi pregătește pe viitorii maiștri militari de marină pentru profesia aleasă, dar le oferă și un bun prilej de a se menține în formă și de a practica o activitate extrem de relaxantă și plăcută în aer liber, în zilele toride de august.

După turele de lac în cadrul activității pe care o numim „școala ramelor”, elevii au învățat cum să bată bandula și și-au perfecționat tehnicile de a o lansa cât mai des la punct fix. Dintre activitățile practice pe care elevii militari le-au desfășurat la Centrul de Pregătire de la Palazu Mare nu puteau lipsi tocmai sesiunile de executat noduri marinărești.

De altfel, articole confecționate din noduri marinărești vor putea fi admirate şi la standul de prezentare pe care Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale îl va avea sâmbătă, 14 august, în Portul Militar Constanța, la Ziua Porților Deschise, în contextul activităților dedicate Zilei Marinei Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7395 secunde