Ansambluri folclorice de la UDTR, prezente la Festivalul Internațional Independent al Copiilor Lumii

614

Articole recomandate

Ansamblurile folclorice " Fidanlar’’, "Șirinler’’ și "Kardelen’’ ale Uniunii Democrate Turce din România au participat, în perioada 20-24 aprilie, la Festivalul Internațional Independent al Copiilor Lumii, desfășurat la Ayvalık, Republica Turcia. 


Festivalul a fost organizat cu prilejul Zilei Suveranității Naționale și a Copilului, care se sărbătorește în Republica Turcia la 23 aprilie și a reunit ansambluri folclorice din: Bulgaria, Macedonia, România și Turcia. 


În data de 23 aprilie, a avut loc parada costumelor populare, unde cele trei ansambluri folclorice ale UDTR au defilat alături de reprezentanții autorităților publice locale și de alte 14 grupuri de dans. Membrii ansamblurilor folclorice din România au susținut programe artistice la Școala "Mecit Ataklı" și pe scena amfiteatrului din Ayvalık, în cadrul unui spectacol de gală. 


Potrivit declarației președintei Comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, echipele din România au fost felicitate de prefectul Gökhan Görgüarslan și de inspectorul școlar general, prof. Güner Bahadir,


și au primit plachete din partea Instituției Prefectului și a Primăriei din Ayvalık. Ansamblurile folclorice ale UDTR au fost însoțite de profesorii coordonatori, Melek Osman și Firdes Musledin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0432 secunde