Andronescu, acuzată de "coalizarea mediocrității"

357
Printr-un proiect legislativ propus Parlamentului, inițiat de Ecaterina Andrones-cu, se acordă dreptul tuturor absolvenților care nu au obținut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum șapte să se înscrie încă din această toamnă în universitatea la care doresc, astfel încât până la bacalaureatul de anul viitor să beneficieze de un an pregătitor. Practic, după parcurgerea acestei etape, elevii vor da din nou bacalaureatul, iar în caz de reușită vor avea echivalate creditele de studiu trecând astfel direct în anul II.
Întrebat în legătură cu această inițiativă legislativă, ministrul Daniel Funeriu a co-mentat dur: "Încerc să-mi ponderez cuvin-tele și să afirm că mi se pare năstrușnică, iresponsabilă, care nu va avea succes. Ar însemna că transformăm universitățile în centre de educație remedială. Dacă ar reuși, ar fi de natură să decredibilizeze în mod fără precedent învățământul româ-nesc. Nu cred că universitățile din România își doresc să fie centre de învățare remedială. Face parte din ceea ce numesc coalizarea mediocrității. Misiunea universităților nu este aceea de a-i recupera pe cei care nu au luat bacalaureatul".
De asemenea, a mai afirmat că această inițiativă denotă modul cum acest minister a fost condus. "Să ne gândim dacă nu cumva este rezultatul unei cârdășii cu cei care au fost obișnuiți ca universitățile să fie fabrici de bani. Iar dacă această cârdășie nu mai este posibilă la nivelul ministerului, se încearcă la nivelul unor parlamentari". A mai acuzat că acestea sunt dovezi de vechi reflexe de protejare a intereselor ilegitime financiare din universități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cum justifică Funeriu retrogradarea UMC
Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ce fraude se fac cu manualele la Constanța
Pagina a fost generata in 0.1999 secunde