Anchetă la Liceul de Telecomunicaţii. Profesoară cercetată pentru comportament neadecvat cu elevii

4217
Anchetă la Liceul de Telecomunicaţii. Profesoară cercetată pentru comportament neadecvat cu elevii - fondanchetalaliceultelecom-1612096147.jpg

Articole de la același autor

Este revoltă la Liceul Tehnologic de Electronică şi Telecomunicaţii Constanţa, unde mai mulţi părinţi au depus o sesizare împotriva unui cadru didactic, despre care spun că vorbeşte urât cu elevii şi are un comportament neadecvat. Conducerea unităţii de învăţământ va declanşa o anchetă. Grav este că profesorul respectiv a mai fost vizat de astfel de reclamaţii şi în trecut, inclusiv în anul şcolar anterior, când refuza să susţină ore online.

Mai mulţi părinţi ai unor elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa au hotărât să ia poziţie împotriva unui cadru didactic al unităţii de învăţământ, profesorul de biologie Liliana Stoicescu Iordache, considerând că atitudinea şi comportamentul acestuia sunt de neacceptat. Oamenii susţin că „îi jigneşte pe elevi, îi insultă, şi chiar îi ameninţă cu note proaste”. Potrivit părinţilor, cadrul didactic foloseşte, deseori, apelative precum „incompetenţilor”, „handicapaţilor”, „tu te-ai drogat”, „eşti băut”.

Contactat telefonic, directorul Liceului de Telecomunicaţii, prof. Andra Şandru, ne-a confirmat că există mai multe plângeri împotriva cadrului didactic. „Am stat de vorbă cu mai mulţi părinţi vineri (n.r. 29 ianuarie) la ora 15. Urmează să depună petiţiile. Am primit deja trei. Am discutat cu părinţii, i-am felicitat pentru faptul că sunt alături de copiii lor, în această situaţie, şi noi suntem alături de toţi copiii, fiind o situaţie delicată. Urmează, pe baza sesizărilor, transmise de aceştia să luăm măsurile care se vor impune”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul unităţii de învăţământ.

Potrivit acestuia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa este deja informat despre sesizările părinţilor. Prof. Andra Şandru ne-a precizat că, se vor lua măsuri, conform legislaţiei în vigoare. „În funcţie de ceea ce se sesizează, va fi constituită o comisie de cercetare a abaterii prezumate şi se iau măsuri în consecinţă, toate conform Legii Educaţiei şi Codului Muncii”, a mai spus managerul şcolar.



Sesizări mai vechi


Grav este că sesizări despre activitatea prof. Liliana Stoicescu Iordache au mai fost făcute de câteva ori în ultimii ani. În luna septembrie 2020, ziarul „Cuget Liber” prezenta o reclamaţie la adresa acesteia din partea elevilor de la Liceul Energetic, care susţineau că profesorul nu intra la orele online, cum nu o făcuse nici la finalul anului şcolar anterior. De altfel, directorul unităţii de învăţământ, prof. Claudia Niţu, a confirmat că, de-a lungul timpului, a mai avut probleme cu respectivul profesor. Mai mult decât atât, în ultimii zece ani, prof. Liliana Stoicescu Iordache a primit din partea conducerii calificativul nesatisfăcător, ceea ce nu a împiedicat-o însă să îşi desfăşoare activitatea în cadrul unităţii de învăţământ. „Pe timpul pandemiei, ea a plecat din localitate şi a aflat că între timp cursurile s-au ţinut online, moment în care a început să îmi trimită mie nişte cursuri. Până la urmă, le-a trimis câte ceva elevilor, prin intermediul diriginţilor. Ştie că i-am tăiat orele”, a declarat, la momentul respectiv, pentru „Cuget Liber, prof. Claudia Niţu.

Situaţia a fost însă aceeaşi şi la Liceul de Telecomunicaţii. „Doamna profesoară este titulară în două şcoli, în Liceul de Telecomunicaţii şi la Liceul Energetic. Nici la noi nu intra online. Din păcate, sunt multe sesizări referitoare la activitatea acesteia”, a adăugat prof. Andra Şandru.

„Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă!”

De data aceasta, pe fir a intrat şi Inspectoratul Şcolar, care a declanşat deja verificări la Liceul de Telecomunicaţii. „Au mai fost astfel de situaţii, noi am mai avut răspunsuri la petiţii, ne-am mai deplasat, am lăsat recomandări, important este, la nivelul unităţii de învăţământ să se ia toate măsurile necesare. Dumneaei a mai fost în comisii de disciplină, a avut calificativul scăzut, dar se pare că recidivează şi atunci e nevoie să cercetăm puţin mai adânc. Dacă se probează ceea ce ni s-a comunicat, trebuie instituită o comisie de disciplină şi se poate merge până la desfacerea contractului de muncă. Există totuşi un statut al personalului didactic care nu permite totuşi asemenea comunicare”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

Am încercat să vorbim şi cu prof. Liliana Stoicescu Iordache, însă, până la închiderea ediţiei, aceasta nu a putut fi contactată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6375 secunde