"Amuletele, simboluri în credința populară turcească", eveniment organizat de UDTR

354

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat, sâmbătă, la Constanța, un atelier de creație pentru elevi intitulat, "Amulete, simboluri în credința populară turcească". 


Evenimentul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR și a fost găzduit de Centrul de Educație și Cultură Turcă.
La atelierul de creație au participat 50 de elevi care studiază limba turcă maternă în instituțiile de învățământ constănțene, din clasele pregătitoare și I-IV. Temele propuse participanților de către președinta comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, au fost:  simbolul lalelei în cultura turcă și cel al mărțișorului în tradiția populară românească. 


"Am ales în acest an ca temă laleaua în cultura turcă deoarece reprezintă un simbol dominant în pictură, poezie, ceramică, țesături sau în decorarea moscheilor ce își are originea în istoria Imperiului Otoman, reprezentând noblețea, bogăția, perfecțiunea dar și fragilitatea. Deoarece ziua de 1 Martie se apropie cu pași repezi le-am vorbit copiilor și despre tradiția mărțișorului în tradiția populară românească și i-am învățat să confecționeze singuri mărțișoare. Proiectul a fost realizat cu scopul de a stimula creativitatea celor mai mici membri ai comunității și de a le insufla dragostea față de valorile culturale ale etniei noastre", a declarat președinta comisiei de religie a UDTR, Serin Türkoğlu.


Elevii au lucrat sub îndrumarea președintei comisiei de cultură, Serin Türkoğlu, a vicepreședintei aceleiași comisii, prof. Melek Osman și a artistului plastic Gülçen Baykara. Atelierul de creație pentru elevi a beneficiat și de sprijinul liderilor comisiei de tineret care i-au ajutat pe micii participanți în executarea amuletelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6544 secunde