Americanii donează 500.000 de dolari pentru o biserică fortificată din Sibiu

Joi, 25 Iulie 2019
101
Proiectul de restaurare a bisericii fortificate din Alma Vii, județul Sibiu, a primit o finanțare de 500.000 de dolari din partea SUA. La ceremonia de acordare a donației a fost prezent și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.


SUA au finanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat un proiect de restaurare a complexului bisericii fortificate din Alma Vii, cu 500.000 de dolari, aceasta fiind cea mai mare finanțare oferită de AFCP anul acesta în categoria Large Grants.


Ambasadorul Hans Klemm a declarat, joi, la Alma Vii, că investiția este una în comunitate și speră ca finanțarea să contribuie semnificativ la lucrările bisericii.


"Proiectul nu vizează doar o clădire, ci este o investiție în comunitatea din Alma Vii. Faptul că ne aflăm astăzi (joi – n.r.) aici demonstrează forța și viziunea proiectului propus de Fundația Mihai Eminescu Trust. Această competiție (AFCP) are loc anual, iar anul acesta, în 2019, dintre toate propunerile venite din partea tuturor ambasadorilor și ambasadelor SUA din întreaga lume, proiectul de restaurare a bisericii de aici, din Alma Vii a obținut cea mai mare finanțare. Felicitări! Sper că finanțarea va constitui o contribuție semnificativă la lucrările necesare la biserică, însă va fi nevoie de dumneavoastră, de comunitate, pentru a asigura un succes de durată al tuturor acestor proiecte", a spus ambasadorul Hans Klemm
Potrivit reprezentanților bisericii, lucrările de restaurare ar trebui să se finalizeze în următorii patru ani.


În 2010, când a fost început proiectul, în Alma Vii nu erau turiști la Alma Vii. În primul an, au fost 3.000 de vizitatori ai bisericii, iar anul trecut, 6.000 de oameni au ajuns la Alma Vii.


Sursa: digi24.ro


Pagina a fost generata in 0.3016 secunde