„Amalia respiră adânc”, pe scena Teatrului „Căluţul de mare”

169
„Amalia respiră adânc”, pe scena Teatrului „Căluţul de mare” - amalia-1626374304.jpg

Articole de la același autor

Spectacolul-laborator „Amalia respiră adânc”, de Alina Nelega, realizat de studenţii masteranzi ai Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa va fi pus în scenă vineri, 16 iulie, la ora 18.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare”. Piesa va putea fi vizionată în cadrul programului „Primul pas către profesionalism”, iar din distribuţie vor face parte Cristiana Drăgan, Irenne Aldea, Alina Crăiţă, Nicoleta Lungu. Regia este realizată de Aurel Palade, managerul teatrului, iar coregrafia spectacolului este concepută de Alice Safta.

Spectacolul prezintă povestea vieţii unei femei ce traversează perioada comunistă din România, în intervalul 1960-1989 până în anii 2000. Personajul principal este prezentat în diferite etape ale vieţii, pe parcursul perioadei întunecate a comunismului, dar şi după căderea acestuia, când eroina piesei pătrunde în lumea libertăţii capitaliste, pe care o înţelege la fel de puţin spre deloc.

„Finalul oferă o stare de confuzie senină, prin care înţelegem că Amalia este o învingătoare, ce reuşeşte să traverseze întunericul comunismului, cu traumele şi durerile acestui regim: etapa de pionier din copilărie, adolescenţa furată, moartea fiului, ucis în încercarea trecerii clandestine a frontierei sau bucuria dulce-amară a anilor în care îşi aştepta fratele la aeroport. Aceeaşi seninătate confuză o ajută să supravieţuiască şi în jungla capitalistă, această stare de alienare, reprezentând, probabil, mecanismul mental prin care micuţa, ce provenea dintr-o familie cândva bogată, a reuşit să învingă regimul totalitar”, au precizat reprezentanţii instituţiei de cultură. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5475 secunde