Prof. univ. dr. ing. Eden Mamut:

"Am propus o serie de măsuri care să conducă la creșterea substanțială a veniturilor universității"

468

Articole de la același autor

Campania pentru ocuparea funcției de rector al Universității "Ovidius" se află pe ultima sută de metri. Pentru cei trei candidați aceasta este ultima zi în care își pot prezenta programele manageriale și să încerce să își convingă colegii din universitate că sunt cei mai buni.

Reamintim că în competiția pentru funcția de rector se află trei cadre didactice: prof. univ. dr. Eden Mamut, conf. univ. dr. Dan Iliescu și prof. univ. dr. Octavian Dumitru Unc. Candidatul cu care am discutat astăzi este prof. univ. dr. Eden Mamut, care ne-a declarat că alegerile s-au reluat după trei luni de întrerupere, fără să existe, susține acesta, o informare prealabilă a tuturor candidaților înscriși în cursă, cu stabilirea unui termen și a unei perioade foarte scurte. "Acest lucru a ridicat numeroase suspiciuni cu privire la o posibilă încercare de favorizare a unuia dintre candidați, respectiv domnul conf. univ. dr. Dan Iliescu, care deține în prezent funcția de președinte al Senatului. M-am conformat hotărârii Senatului și astfel, vineri 19 iunie, după ce am terminat examenul programat din ziua respectivă am început să organizez întâlnirile online de pe platforma oficială stabilită de Consiliul de Administrație și Biroul Electoral Central. Sâmbătă și duminică, din respect pentru colegii mei, nu am organizat întâlniri. Drept consecință, avem numai zilele de luni și marți în care toți cei trei candidați avem foarte multe întâlniri și care probabil că acest lucru deranjează și bulversează programul tuturor", a declarat, candidatul, pentru "Cuget Liber".

Planul managerial

pune accent pe trei aspecte

În ceea ce privește planul managerial pe care cadrul didactic și l-a propus, intitulat "OVIDIUS 4.0", acesta poate fi consultat pe pagina de Internet oficială a Universității noastre și pune accent pe trei aspecte. Primul dintre acestea se referă la conceptul de colaborare, respectiv deschiderea tuturor structurilor din universitate către colaborări cu alte departamente, facultăți, centre de cercetare, mediul socio-economic, administrația locală sau societatea civilă din țară și străinătate. Apoi, trebuie amintit un alt concept, agilitatea, care se referă la flexibilizarea activității în toate planurile de la învățământ, încurajându-se, astfel, asumarea de responsabilități, creativitatea și performanța. De asemenea, trebuie avute în vedete rezultatele. Altfel spus, a precizat profesorul, orientarea întregii activități a universității ar trebui orientată către rezultate concrete și obținerea unor indicatori de performanță, precum și asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru atingerea lor.

"Am propus un plan de măsuri concrete, cu termene și responsabilități. În mod specific, propun să punem accent pe modernizarea amplă a programelor noastre de studii care să fie racordate la cerințele de pe plan european, să orientăm activitatea de cercetare științifică către rezultate concrete și proiecte ambițioase, să valorificăm poziția de excepție a campusului nostru prin dezvoltarea unor proiecte arhitectonice, care să ne confere o identitate aparte. De asemenea, am propus o serie de măsuri care să conducă la creșterea substanțială a veniturilor universității printr-o abordare nouă managerială orientată către performanță", a subliniat prof. Mamut.

Referitor la întâlnirile online, acestea au continuat, ieri, și cu o întâlnire cu studenții, pentru a discuta despre propunerile sale legate de modul în care propune ca universitatea să fie în serviciu studenților și să-i susțină în eforturile lor de a-și găsi un drum în viață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde