Inspectorul de matematică de la ISJ Călărași:

"Am avut presiuni din partea profesorilor constănțeni"

1449
Sâmbătă, 27 octombrie, în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Călărași, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a Concursului național cu participare internațională "Ion Barbu - Dan Barbilian", sub patronajul Societății de Științe Matematice din România.


Dedicată marelui matematician și poet, manifestarea reunește, an de an, în municipiul Călărași concurenți din toată țara, din Republica Moldova și Bulgaria, fie că vorbim de elevi de gimnaziu sau de liceu și profesorii lor.

Concursul și-a câștigat renumele prin ștacheta sa ridicată, motiv pentru care elevii constănțeni s-au prezentat, pe cont propriu, în număr mare la Călărași pentru a-și testa nivelul de cunoștințe.

Prof. Gheorghe Stoianovici, inspector de specialitate matematică în cadrul ISJ Călărași, declara pentru "Cuget Liber" că s-a adresat cu o invitație Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pentru a fi selectați spre participare opt elevi, câte doi din fiecare an de studiu. "Am avut, însă, presiuni din partea profesorilor constănțeni ai căror elevi și-au exprimat dorința de a participa la acest concurs național. Motiv pentru care am instituit o taxă de 20 lei, pentru că noi putem să finanțăm 200 de copii, dar în niciun caz 600, mai ales că de la minister nu primim bani". Ce-i drept, în invitația adresată ISJ Constanța scrie că "în afara numărului indicat, pot participa și alți elevi în condițiile achitării sumei de 20 lei/persoană".

Așa încât în loc de opt, de la Constanța au plecat 60 de elevi de la Liceul Teoretic "Traian", Liceul Teoretic "Ovidius" și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

Două premii și opt mențiuni

Consultând, ieri, rezultatele concursului, aveam să constatăm printre premianți aceleași nume de copii buni ai Constanței, pasionați de matematică.

Elev în clasa a V-a la Liceul Teoretic "Traian", elevul Edis Memiș (prof. Alina Dermengiu) a obținut premiul III, alți doi elevi de la Liceul Teoretic "Ovidius" alăturându-se cu mențiuni: Gabriel Chiselenco și Alexandru Stoica.

Au mai obținut mențiuni elevul Mihai Iliant (clasa a VI-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", prof. Gabriela Constantinescu), George Prodan și Radu Zevri (clasa a VII-a, "Ovidius"), Ștefan Tudose, Aydan Ali și Traian Fulea Mărgărit (clasa a VIII-a "Ovidius").

Elevul Salim Riza, din clasa a VIII-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", l-a făcut mândru pe profesorul său de matematică, Mihai Contanu, aducând premiul II de la acest prestigios concurs. De la prof. Contanu am aflat că este un elev de performanță, care a adus medalii de la Olimpiadele naționale de matematică în ultimii doi ani; în clasa a VI-a bronz, iar în clasa a VII-a argint.

La fel de mândru de succesul elevei lor Bianca Ianțuc (clasa a VII-a) este și corpul profesoral de la Școala Gimnazială "George Enescu" din Năvodari, care a reușit să obțină mențiunea în întrecerea cu alți 112 colegi de an.

După ce în 11 octombrie, echipajul școlii, format din Alexandra Stan (clasa a V-a), Alexandru Bîrlădeanu (clasa a VI-a), Bianca Ianuc (clasa a VII-a) și Vlad Mitroi (clasa a VIII-a) a obținut o binemeritată Mențiune la concursul MathSpace organizat de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

v v v

Tot sâmbătă, 27 octombrie, s-a desfășurat la Galați un alt important Concurs interjudețean de matematică "C.S. Calude", pentru clasele V-VI, organizat de Colegiul Național "Vasile Alecsandri", în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Societatea de Științe Matematice.

57 de elevi de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța au achitat 16 lei taxa de participare și s-au deplasat la Galați pentru a-și testa nivelul de cunoștințe, întorcându-se cu 21 de mențiuni. La același concurs au mai obținut mențiuni elevul Răzvan Efrim, clasa a VI-a la Școala Spectrum, și Mihai Clim, clasa a VI-a la Școala gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Social : Dinți frumoși, copiii sănătoși!
Pagina a fost generata in 0.222 secunde