Alfredo Pascu cântă în acest week-end, la Constanța

263
Alfredo Pascu cântă în acest week-end, la Constanța - festivalopera1-1526053740.jpg

Articole de la același autor

Festivalul Giacomo Puccini continuă, săptămâna aceasta, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" cu două titluri de notorietate. "Messa di Gloria" este opera de sâmbătă, 12 mai, ora 19.00, care îi va avea ca soliști pe Alfredo Pascu din București, Orest Pâslaru, iar ca dirijor pe Gheorghe Stanciu. Tenorul Alfredo este prim-solist al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București. De-a lungul timpului, el a colaborat cu numeroși artiști de operă și operetă din țară, dar și din străinătate: SUA, Italia, Germania, Spania, Olanda, Rusia, Quatar, Egipt, Israel etc. 


Calitățile sale actoricești au fost remarcate atât de Franco Zefirelli, care l-a distribuit în filmul său "Callas forever", cât și de regizorul Radu Gabrea, care l-a cooptat în piesa de teatru "Master Class" de T. Mc. Nally. Solistul este laureat al concursurilor "Hariclea Darclee" și "Traian Grozăvescu" și deține premiul "Forumului Muzical" și premiul "VIP" pentru cel mai bun solist al anului 2009, fiind chiar distins cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Ofițer acordat de Președinția României în anul 2004. 


Duminică, 13 mai, tot de la ora 19.00, se va juca "Madama Butterfly". Soliști vor fi Irina Iordăchescu din București, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Marius Eftimie, Anton Zidaru, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Andrei Băican, Laura Stanache. Artiștii vor evolua sub bagheta magică a dirijorului Ionuț Pascu. 


Invitata din acest week-end, Irina Iordăchescu s-a născut la București, într-o familie de artiști, tatăl său fiind celebrul bariton Dan Iordăchescu. La ora actuală, palmaresul său cuprinde premii importante la concursuri naționale și Internationale ca: "Ionel Perlea" (România), "Mihail Jora" (România), "G.B. Viotti" (Italia), "Maria Callas" (Grecia), "Alfredo Giacomotti" (Italia). Din anul 2005 este prim-solistă a Operei Naționale București, iar din anul 2000 este colaborator permanent al Filarmonicilor de Stat din România.


Repertoriul său cuprinde roluri principale în producții de operă și concerte vocal - simfonice, pe scene importante din: Italia, Austria, Spania, SUA, Rusia, Belgia, Kazakhstan, Japonia și nu numai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6735 secunde