Alegeri fără surprize-surprize la UMC. Al treilea mandat pentru Cornel Panait

1711
14

Articole recomandate

La Universitatea Maritimă din Constanța a avut loc vineri, un scrutin foarte liniștit și fără evenimente, mai ales că lucrurile au intrat deja pe un făgaș lipsit de surprize.

Așadar, era previzibil că prof. univ. dr. ing. Cornel Panait va fi ales (a avut doar 14 voturi "împotrivă") pentru a treia oară rector al Universității Maritime din Constanța, o frumoasă izbândă fix cu două săptămâni înainte de împlinirea vârstei de 65 de ani.

"Nu am ce să caut într-un loc în care se construiește mizerie"

Vineri dimineață, fostul rector prof. univ. dr. Violeta Ciucur, întrebată de ce a decis să renunțe la candidatură, a declarat: "A fost decizia mea și nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în presa locală. Am hotărât să mă retrag din cursă pentru că a apărut un articol defăimător la adresa mea și a familiei mele care mi-a dat senzația de vânat, de a-mi face rău. Ulterior m-am gândit că în cei patru ani de zile am încercat să fac atât de multe lucruri bune și anume: s-a îndeplinit planul managerial pentru care am candidat. Am deschis o filială acreditată în Kazahstan. Am organizat cursurile nigerienilor cu programe în limba engleză acreditate complet. Am acreditat toate programele de masterat și am acreditat, în final, universitatea din punct de vedere instituțional cu gradul înalt de încredere. Lucruri care mi-au dat o satisfacție foarte mare. Dar dezamăgirea oamenilor și modul acesta de a nu discuta aici, în universitate… Chiar și titlul articolului din «Cuget Liber» de astăzi «La vot va ieși, dar în instanță nu» mi-a amintit de ce am auzit în istorie, când eram copil «Voi nu mă vreți eu vă vreau». Lucrurile acestea pe mine mă mâhnesc și am zis că nu am ce să caut într-o astfel de arenă. Eu văd astfel de afirmații ca pe o amenințare. O comunitate academică de două sute și ceva de oameni aveam loc și săli în care să ne întâlnim și să stabilim prioritățile și până la urmă să votăm democratic. Nu am ce să caut într-un loc în care se construiește mizerie", a mai adăugat fostul rector.

"Candidatura domnului Panait nu este legală"

Întrebat ce îi dorește contracandidatului său, conf. univ. dr. Ghiorghe Bătrînca, colegul incriminat de prof. Ciucur, a declarat: "Alegerile s-au desfășurat pe o metodologie care nu respectă legea, metodologia a fost modificată ilegal pe parcursul alegerilor, iar candidatura domnului Panait nu este legală. Deja am contestat metodologia la minister și candidatura în instanță și în funcție de decizia instanței și a ministerului văd două scenarii: dacă eu nu am dreptate cel mai probabil îmi voi da demisia din UMC, iar dacă eu am dreptate voi cere tuturor celor care au dus universitatea în această situație să-și asume public răspunderea", a spus prof. Bătrînca.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
vangheliceanu
11 martie 2016
cloaca UMC

cum e posibil sa castige un impostor ca panait? ce universitate e asta? ce fel de oameni lucreaza acolo? Va meritati soarta!!!!!

bravos
11 martie 2016
oare nu investigheaza nimeni?

Toata lumea stie ca batrinca este un profesor foarte serios, realist si bine informat. Oare nu se intreaba nici un organ abilitat dac el are dreptate? Oare nu trebuie sa verifice cineva aceste afirmatii?

Cinstitul
12 martie 2016
Averea

In Ziua de Constanta de azi este averea acestui om. Pt cei 200 mil.lei vechi pe luna s-a luptat acest om. Asta e miza acolo. Asta cel putin, legal. Spagile, daca exista, trebuie aflate si socotite de altcineva. Dar are curaj vreun procuror sa se apropie de el ?

Un avocat
12 martie 2016
Informare

PT TURNATORI daca cineva va reclama la una din institutiile statului, de indata, puteti apela la un avocat. Pentru atingerea imaginii publice se pot obtine despagubiri semnificative. In plus, dv nici nu trebuie sa participati la procese. Delegati avocatul sau casa de avocati si veti fi reprezentati pana la momentul in care instanta stabileste prejudiciul. In cele mai multe cazuri nu este nevoie de onorariu. Avocatii profesionisti seindestuleaza din cuantumul de despagubiri stabilit de instanta. Se incheie o conventie in prealabil care stabileste cota parte care revine avocatului.

Barrsan
12 martie 2016
Pentru cei carora va pare rau...

... ca n-a castigat gashka lui Ghiorghe, Barsan, Paulica si madam Surugiu: N-o sa castige in veci acesti impostori. Viitorul rector al UMC este decanul de la Facultatea de Navigatie, Costica Stanca. Baiat corect, inteligent si echilibrat, neafiliat nici unei mafii de tzarani parveniti, omul are management-ul in sange. Panait, cu toate defectele lui, a ridicat UMC-ul de la negativ-ul lui Dinu, si a creat o universitate cu mari dotari materiale care scoate absolventi INGINERI. Las Fierbinti ala de Batranca vrea sa desfiinteze cateva din cele 5 facultati (o universitate are minimum 5 facultati), sa se renunte la diplomele de ingineri si sa aduca iar colaboratorii lui fara merite academice, practic sa desfiinteze UMC-ul si sa ia baza materiala pentru el si prieteni. Panait o fii mafiot, dar e bun pentru UMC. Mult mai bun decat Ghiorghe.

Ghiorghe...ai luat-o la ciok
12 martie 2016
Traiasca spaga...traiasca Cornelush

Ba..exact ca la ANR,spaga nu moare ea se transforma...Vivat UMC!!Vivat incultura!Ghiorghe...ai văzut ca gura bate curul?:)

sunt si profesori adevarati in UMC
12 martie 2016
cine vrea sa faca carte...FACE

Branza,Barsan,Stanca,Letitia,Nicu de la Simulator și încă vreo 3 sau 4 sunt profesori care înțeleg studenții și chiar fac cinste UMC...oameni normali, dascăli adevărați!

Astana
12 martie 2016
esti dus cu pluta

Betivanul ala? UMC are doar 2 facultati ....

Răspuns la: Pentru cei carora va pare rau...
Adăugat de : Barrsan, 12 martie 2016
... ca n-a castigat gashka lui Ghiorghe, Barsan, Paulica si madam Surugiu: N-o sa castige in veci acesti impostori. Viitorul rector al UMC este...
Cârcotaș
12 martie 2016
Păi, cum vine asta?

" ... nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în presa locală", dar ."...mă retrag din cursă pentru că a apărut un articol defăimător la adresa mea și a familiei mele..."!!! Stimată Doamnă Rector, vă încurcați în propriile ițe! Reiese, din intervenția dvs. că, încercând să vă justificați retragerea, mai degrabă, accentuați faptul că ascundeți ceva, adică, ceva de genul "să fie bine ca să nu fie rău"!

Cârcotaș
12 martie 2016
Păi, cum vine asta?

" ... nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în presa locală", dar ."...mă retrag din cursă pentru că a apărut un articol defăimător la adresa mea și a familiei mele..."!!! Stimată Doamnă Rector, vă încurcați în propriile ițe! Reiese, din intervenția dvs. că, încercând să vă justificați retragerea, mai degrabă, accentuați faptul că ascundeți ceva! Vă cam autocontraziceți, nu credeți?

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3718 secunde