Alcoolul, tutunul și drogurile, "inamicii" adolescenților

262
Alcoolul, tutunul și drogurile,

Articole de la același autor

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța, a desfășurat, ieri, activități informativ-preventive la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" și Școala Gimnazială nr. 2 "Grigore Moisil", ambele din Năvodari.

În cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituții și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, continuă activitățile de prevenire a comportamentelor de risc, cum ar fi violență, consum de tutun, alcool, droguri în rândul adolescenților.

Astfel, în perioada 16-18 noiembrie, maiorul Daniel Anca și maiorul Răzvan Ivan, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Con-stanța, împreună cu psiholog Carmen Lipan, din cadrul CPECA Constanța, au fost prezenți alături de un număr de peste 200 elevi și profesori din cadrul Colegiului Național "Mihai Eminescu", Liceului Internațional de Informa-tică și Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din muni-cipiul Constanța.

Temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun, precum și folosirea drogurilor. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumați să recunoască semnele unor consumatori de substanțe interzise, reprezentantul CPECA oferind în același timp și sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanțe. De asemenea, adolescenților le-au fost prelucrate și principalele cauze care generează consumul de droguri în România, precum și efectele negative ale acestor substanțe.

Totodată, conducerile celor două instituții au în vedere desfășurarea unor astfel de activități și în viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Primul  jandarm român premiat de ONU
Vineri, 30 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Prinși cu țigări de contrabandă
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Bișnițari prinși de jandarmi
Pagina a fost generata in 1.9795 secunde