"Albă ca Zăpada" poposește pe scena Teatrului "Căluțul de Mare"

Joi, 23 Ianuarie 2020
Duminica aceasta,  pe 26 ianuarie, de la ora 10.00, copilașii sunt așteptați, din nou, la Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare". Aici, își va face simțită prezența celebra "Albă ca Zăpada". Spectacolul este realizat după "Frații Grimm", în regia lui Bogdan Drăgulescu. Scenografia poartă semnătura Danielei Drăgulescu, iar muzica îi aparține lui Liviu Prossi. 


Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roșu, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Grațian Prisăcariu, Ion Ciolan, Alina Manțu, Daniela Manolache și Ionuț Comănici. 


Piesa este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între patru și 12 ani și durează 55 de minute. Potrivit reprezentanților instituției de cultură, spectacolul "Albă ca Zăpada" este o adaptare modernă, ușor parodică. Totuși, piesa nu se abate de la subiectul original, reușind să păstreze farmecul, inocența și misterul mult îndrăgit de copii. Mai mult decât atât, "Albă ca zăpada" este o combinație magică între oameni și păpuși, într-un decor feeric și inspirat. 


"Albă ca Zăpada" este un renumit personaj folcloric de basm popular. Se spune că această fetiță s-a născut ca răspuns la dorința mamei ei de a avea o fetiță frumoasă, fiind descrisă în raport cu standardele vremii: fața albă ca laptele, buzele roșii ca sângele, iar părul negru ca abanosul. Articole pe aceeasi tema