Admiterea la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", fără proba scrisă

396
Admiterea la Colegiul Național Militar

Articole de la același autor

Elevii care termină acum clasa a VIII-a și se pregăteau pentru admiterea la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța sau alte licee militare din țară nu vor mai susține proba scrisă. Admiterea se va face pe baza mediei de la Evaluarea Națională și a mediei din clasele gimnaziale.

Conducerea CNMAIC a anunțat că proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele limba și literatura română și matematică, planificată pe data de 21 mai 2020, nu se mai organizează.

Astfel, dosarele candidaților declarați admiși și apți în urma efectuării selecției în centrele zonale de selecție și orientare și a examinării medicale vor fi transmise de către Birourile de Informare și Recrutare la colegiile naționale militare la care aceștia au fost arondați, în vederea introducerii opțiunilor personale în aplicația ADLIC. Candidații care participă la admiterea în învățământul liceal militar vor fi ierarhizați și repartizați computerizat prin aplicația informatică ADLIC, în limita cifrei de școlarizare aprobate pentru fiecare colegiu național militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere. Media de admitere se calculează însumând 80 la sută din media de la Evaluarea Națională și 20 la sută din media generală de absolvire a claselor V-VIII. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.711 secunde