Admiterea de toamnă la Universitatea "Ovidius". Ce facultăți sunt la mare căutare

1832
Admiterea de toamnă  la Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța a finalizat și cea de-a doua sesiune de admitere, iar zilele următoare, va avea loc înmatricularea tinerilor admiși.

Spre exemplu, luna aceasta, s-au înscris la Litere 35 de candidați, în timp ce la Facultatea de Teologie, 90 de persoane s-au arătat interesate de oferta educațională.

La Istorie și Științe Politice, 35 de tineri vor să frecventeze cursurile uneia dintre specializări, în timp ce la Facultatea de Drept și Științe Administrative a existat cea mai mare bătălie - 165 candidați înscriși.

Pe parcursul perioadei de înscrieri, la Științele Naturii și-au adus dosarele alți 112 tineri, la Educație Fizică și Sport - 61, la Inginerie - 56, iar la Matematică și Informatică - 47. O concurență mare s-a înregistrat și la Facultatea de Științe Economice, unde s-au înscris 143 de tineri, în timp ce la Medicină s-au mai înscris 38 de absolvenți din alte țări, cărora li se adaugă alți 20 de români.

La Farmacie, doar 22 de foști elevi și-au manifestat dorința pentru a profesa în acest domeniu, iar la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, 127 se bat pentru locurile scoase la concurs. La Construcții, în schimb, numai 24 de candidați și-au depus dosarele, iar la Facultatea de Arte - 9. Ca și în prima sesiune, Facultatea de Psihologie și Științele Educației a fost foarte căutată, aici manifestându-și dorința de a prinde un loc 141 de absolvenți de liceu. Per total, universitatea constănțeană a adunat 1.125 de dosare.

Pentru toți acești tineri, atât cei din Constanța, cât și din alte zone ale țării, Universitatea "Ovidius" a scos la concurs 1.951 locuri la forma de învățământ cu taxă, 163 locuri la fără taxă și 12 pentru romi. Acest lucru înseamnă că, în urma celei de-a doua sesiuni de admitere, vor mai rămâne, în mod evident, câteva sute de locuri vacante.

★ ★ ★

Pentru facultățile cu profil medical și pentru programele de studii de la formele de învățământ ID și IFR, calendarul admiterii pentru sesiunea septembrie s-a prelungit până la data de 27 septembrie.

De asemenea, concursul de admitere la studii universitare de doctorat în cadrul UOC se desfășoară în perioada 18 - 22 septembrie și constă din una sau două probe în cadrul cărora vor fi analizate preocupările științifice ale candidatului, aptitudinile pentru cercetare, tema de cercetare propusă și cunoștințele candidatului în tematica anunțată la sediul școlii doctorale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3943 secunde