În vremea pandemiei

Admitere la studii în străinătate: testări online și tururi virtuale ale universităților

425
Admitere la studii în străinătate: testări online și tururi virtuale ale universităților - fotofondadmiterelafacultate-1587475972.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a XII-a au de trecut două mari hopuri în perioada următoare. Ei se pregătesc pentru Bac, dar și pentru admiterea la facultate. Deși pandemia de noul coronavirus și măsurile de restricție impuse le-au cam dat planurile peste cap, o mare parte din viitorii absolvenți își doresc în continuare să facă facultatea în străinătate.

Bacalaureatul și admiterea la facultate de anul acesta se vor desfășura complet diferit față de cele din anii anteriori. Bulversați, elevii de clasa a XII-a recunosc că situația este destul de dificilă pentru ei, mai ales că decalarea examenului național presupune și decalarea admiterii la facultate. Și, cum unii plănuiau să plece în alte țări la studii, se gândesc cu îngrijorare că nu vor mai putea face asta.

Totuși, reprezentanții companiilor de consultanță educațională sunt destul de optimiști și spun că tinerii români vor putea în continuare să aplice pentru admiterea la facultăți din Europa și chiar Statele Unite ale Americii.

"Consultanții IntegralEdu sunt conectați cu sute de universități din toată lumea și sunt abilitați să ofere informații profesionale verificate și valide pentru tinerii români care sunt în prezent prinși în procesul admiterii sau își doresc să studieze în străinătate.

La începutul lunii aprilie, guvernul din Marea Britanie a anunțat posibilitatea introducerii unei limitări în ceea ce privește numărul de locuri disponibile la universități pentru străini. Reprezentanții universităților din Marea Britanie care sunt în contact cu IntegralEdu au confirmat informația, însă au precizat că, în ciuda contextului Brexit, românii care vor să studieze în Marea Britanie nu sunt afectați de posibila schimbare, având în vedere că încă sunt considerați «de-ai casei» în acest an", explică Ana Maria Papp, reprezentantul IntegralEdu.

Examenul Toefl, susținut de acasă

Pentru elevii care nu și-au obținut certificatele de limbi străine, obligatorii pentru dosarul de aplicare la o universitate din străinătate, rețeaua de testări ETS anunță că, din luna aprilie, testările Toefl IBT de limbă engleză se pot susține de acasă, examenul fiind intitulat Toefl iBT Special Home Edition.

Evaluările se vor realiza în fața calculatorului, în urma parcurgerii a cinci pași simpli. Pașii solicitați de ETS pentru testarea online sunt: asigurarea că există un computer și un mediu în care se poate realiza evaluarea, înregistrarea în platformă, completarea datelor, înțelegerea cerințelor de examinare, obținerea scorurilor în urma evaluării, această testare putând fi susținută de câte ori este necesar.



Atenție de unde vă luați informațiile!


În plus, în această lună, foarte multe universități din Europa și Marea Britanie organizează Virtual Open Days. Prin intermediul aplicațiilor online sau site-urilor, tinerii pot vizita campusurile, sălile de curs sau laboratoarele. Mai mult decât atât, aceștia pot discuta live cu profesori sau studenți de la universitățile respective.

Iată doar câteva dintre universitățile care "își deschid porțile" online, în această perioadă: Swansea (UK), Coventry University (UK), University of Northampton (UK), Radbound University (Olanda), Fontys University of Applied Sciences (Olanda), BIMM Institute Germany.

Este foarte important ca toți cei care sunt interesați de studii în străinătate sau sunt în proces de admitere să se informeze din surse sigure.

"Nu recomandăm celor care sunt interesați de studii în străinătate să caute pe internet informații legate de acest subiect. Mai ales în această perioadă, importanța unui consultant educațional este esențială pentru siguranța procesului.

Informațiile pe care le oferă consultanții educaționali sunt profesionale și certificate, obținute direct de la sursă, fiind permanent conectați la sute de universități internaționale, profesori și studenți", subliniază Ana Maria Papp. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5803 secunde