Admitere în clasa a IX-a. Câte locuri în licee sunt disponibile la vară

1966

Articole de la același autor

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru următorul pas în viața lor - liceul. Unii s-au hotărât deja și știu încotro să se ducă, ce profil vor să urmeze și ce specializare, alții așteaptă să vadă cum se descurcă la evaluarea națională și abia apoi se decid. 


Pentru a le ușura alegerea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează, săptămâna viitoare, Târgul ofertelor educaționale. Astfel, elevii au șansa să cunoască liceele, să stea de vorbă cu viitorii lor colegi, să afle ce pot să învețe și ce șanse au să se specializeze în ceea ce le place să facă. 


"În perioada 19 - 20 aprilie, la Pavilionul Expozițional Constanța, precum și în alte locații din județul Constanța, se vor desfășura târguri ale ofertelor educaționale, adresate viitorilor absolvenți ai clasei a VIII-a.


Oferta educațională a anului școlar 2018 - 2019 răspunde atât opțiunilor de pregătire teoretică sau vocațională, cât și opțiunilor de pregătire pentru o meserie solicitată de piața muncii, prin învățământul profesional, dual sau liceal tehnologic. Instituțiile de învățământ vor fi prezente la târg alături de partenerii lor educaționali și vor oferi detalii atât elevilor de gimnaziu cât și părinților acestora", precizează reprezentanții ISJ Constanța. 


220 de clase propuse pentru la anul 


În județul Constanța, planul de școlarizare pentru clasa a IX-a cuprinde 220 de clase la zi și șase clase la seral. Din acestea, 128 clase sunt pentru învățământul profesional și tehnic, adică 84 de clase învățământ liceal tehnologic și 44 clase pentru învățământ profesional, din care două sunt în învățământul special. Alte 77 de clase sunt în licee teoretice și 15 clase pentru învățământ vocațional. 


Reamintim că, inițial, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța solicitase mai multe clase a IX-a, dar Ministerul Educației Naționale nu le-a aprobat pe toate, cerând reducerea lor. 


Astfel, Colegiul Național "Mihai Eminescu" a pierdut o clasă la specializarea matematică - informatică, rămânând cu șapte clase a IX-a, Liceul Teoretic "Lucian Blaga" a pierdut o clasă la specializarea științe sociale, rămânând cu trei clase a IX-a, Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia și Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" Năvodari au pierdut câte o clasă la zi vocațional, Colegiul Tehnic "Tomis" a pierdut o clasă a IX-a și a rămas cu una singură, Colegiul Tehnic Energetic Constanța a pierdut o clasă și a rămas cu cinci clase la zi, Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" a pierdut o clasă de liceu și a rămas cu cinci clase la zi și o clasă de școală profesională, iar Liceul Tehnologic "I.N. Roman" a primit o clasă în plus la școala profesională - mecanic utilaje și instalații în industrie și va avea trei clase de liceu și două de profesională. 


Repartizarea computerizată, pe 9 iulie 


Conform calendarului admiterii 2018, la începutul lunii mai, ISJ Constanța va tipări ghidurile cu informații și vor fi livrate în școli. Între 10 și 31 mai, vor avea loc ședințe cu părinții și viitorii absolvenți pentru prezentarea planului de școlarizare și a procedurilor de admitere.


Pe 26 iunie, după încheierea evaluării naționale, va fi publicată ierarhia județeană, iar între 29 iunie și 3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Repartizarea computerizată este programată pe 9 iulie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4375 secunde