Admitere computerizată la liceu. Cine sunt fruntașii și care sunt codașii Constanței

1605
Admitere computerizată la liceu. Cine sunt fruntașii și care sunt codașii Constanței - fotofondadmitereliceu1-1531150079.jpg

Articole de la același autor

Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a au atins apogeul, ieri după-amiază, după ora 15.00, când Ministerul Educației Naționale a afișat repartizarea computerizată pe locurile la licee. Viitorii liceeni și familiile lor au stat cu sufletul la gură până când au reușit să vadă unde au fost repartizați. Dar rezultatele nu au adus surprize foarte mari, doar o ușoară scădere ma ultimei medii de intrare la liceele de top.


Elevii de 10 au mers la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" cu o singură excepție, o elevă care a ales Liceul Teoretic "Ovidius". De altfel, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" rămâne pe primul loc la nivel județean în topul specializărilor ordonate după ultima medie. La matematică - informatică, bilingv engleză, ultima medie de intrare a fost 9,85, iar la bilingv germană 9,77. La mate - info, limba română, ultima medie de intrare a fost 9,68 la CNMB și 9,40 la Liceul "Ovidius". De asemenea, la Liceul "Ovidius", ultima medie la mate – info, intensiv engleză, a fost 9,62. La Științele Naturii, la Colegiul "Mircea", ultimul admis a avut 9,45, iar la Liceul "Ovidius" 8,93. Ultima medie admisă la "Mircea" a fost 9,42, la specializarea Științe Sociale.


Pe locul al treilea în topul mediilor județene se află Liceul "Traian", cu medii frumoase la mate – info, engleză intensiv, 9,14, și, mate – info, limba română, 9,11, dar și cu 8,95 la Științele Naturii, și 8,92 la Filologie. Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia se află și el în topul mediilor mari de intrare, cu 9,02 ultima medie admisă de la mate – info.


Urmează Colegiul Național "Mihai Eminescu" cu media 8,76 la mate - info, 8,62 la Științele Naturii și 8,56 la Filologie. Mediile sunt însă mult mai mici decât anul trecut, când două dintre ele s-au situat peste 9,05. În top se află și Colegiul Teoretic "Callatis" Mangalia, unde ultima medie de intrare la specializarea matematică – informatică a fost 8,54.


"Mircea", pe locul al doilea al celor mai bune licee din țară


Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța rămâne și în topul național al celor mai mari medii de admitere. Astfel, conform statisticii Ministerului Educației Naționale, CNMB se află pe locul al doilea în topul primelor 50 de specializări din țară. Ultima medie de intrare la specializarea matematică – informatică, bilingv engleză, 9,85, situează liceul constănțean pe locul al doilea, după Colegiul Național "Sfântul Sava" din București, unde ultima medie, la aceeași specializare, a fost 9,91. CNMB mai ocupă și pozițiile a șaptea și a 15-a, cu media de la mate - info, bilingv germană, 9,77, respectiv cu media de la mate - info, limba română, 9,68. Liceul Teoretic "Ovidius" se află pe locul al 22-lea, cu media 9,62, de la specializarea mate – info, engleză intensiv, 9,62.


Vin și din alte județe


Șase elevi din alte județe, cu medii peste 9,00, au fost repartizați în licee de top din municipiul Constanța. Toți sunt din județul Tulcea. 


În total, 82 de elevi din alte județe ale țării, aproape dublu față de anul trecut, au optat să participe la repartizarea computerizată la Constanța, 13 dintre ei având medii de admitere sub 5.


La liceu, în Constanța, cu media 2,55 


Ultima medie de intrare la un liceu din municipiul Constanța a fost înregistrată la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", la specializarea Electromecanică, și a fost 2,55. La Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", la Mecanică, s-a intrat cu 2,72, iar la Colegiul Tehnic "Tomis" ultima medie a fost 3,38, la specializarea Mecanică. De asemenea, ultima medie de intrare la Colegiul Tehnic Energetic a fost 3,01, la specializarea Electric.


Au fost și candidați nerepartizați


40 de candidați înscriși la repartizarea computerizată din județul Constanța au rămas nerepartizați. Doi dintre aceștia au media de admitere peste 6. Cei mai mulți dintre absolvenții de clasa a VIII-a care nu au putut fi repartizați provin din unități de învățământ din mediul rural și, cel mai probabil, nu au completat corect fișa cu opțiuni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3446 secunde