Acuze grave și demisii la Universitatea "Ovidius"

4491
39
Acuze grave și demisii la Universitatea
Alegerile pentru funcțiile de conducere la nivelul Universității "Ovidius" s-au transformat într-un scandal, iar prima etapă, cea a alegerii membrilor la nivelul consiliilor facultăților, s-a lăsat cu demisii în lanț și acuze grave la Facultatea de Istorie și Științe Politice.

Prodecanul și șefii celor două departamente au renunțat la posturile de conducere după ce în urma alegerilor la nivelul consiliului acestei facultăți nu au obținut suficiente voturi pentru a face parte din ele. Prodecanul conf. univ. dr. Mariana Cojoc susține că în spatele acestui scrutin este un joc murdar. "Au fost votați oameni care au transformat învățământul într-o afacere, asistenți și lectori fără titluri de doctori. Integritatea și moralitatea candidaților nu au contat deloc, ci mai degrabă interesele materiale. În viitoarea structura de conducere au intrat oameni care pot fi foarte ușor verificați. Este vorba de Stoica Lascu, care are dosar deja public la CNSAS de colaborator cu securitatea și despre care se știe încă din 2006, când s-a descoperit că numele sau de cod era cel al fiului său mai mare. Au intrat în structura de decizie a consiliului oameni care vând lucrări de licență, care vând și cumpără educație în România, introducând astfel universitatea într-un circuit mafiot. Noi nu ne-am îmbogățit din actul educațional și poate că și acest lucru a deranjat". Conf. univ. dr. Mariana Cojoc a mai declarat pentru "Cuget liber" că în curând va face dezvăluiri legate și de alte cadre universitare, inclusiv despre decanul Daniel Flaut.

De asemenea, mai spune că cei care au fost aleși s-au luptat să pună mâna pe bugetul facultății și chiar al universității și că toate tensiunile au început în momentul în care și-a dezvăluit apartenența politică, respectiv de membru PSD.

Alături de prodecan și-au înregistrat demisiile și șeful departamentului de istorie lect.univ.dr Adriana Câtea, dar și cel de la Științe Politice, lect.univ.dr. Răzvan Pantelimon. Toți trei au renunțat și la funcția de membru de consiliu.

La Facultatea de Arte, reprezentantul studenților Alexandru Neș spune că unora dintre ei nu li s-a comunicat ora până la care își puteau depune dosarul, fapt care a dus la pierderea dreptului de a candida și dorește anularea alegerilor.

Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Democratia triumfa la Istorie si Stiinte Politice
20 ianuarie 2012
Marioara s-a visat prea devreme decan la Istorie

O completare, pentru sleahta de lingai, care inca mai cred ce le spune Marioara: acuzatiile si jignirile de joasa speta sunt ultimul lucru care i-a mai ramas de facut fostei studente (pardon, sotii) a lui Marian Cojoc. Oricine o cunoaste poate spune ce caracter infect are parvenita asta... demisia ei (si a aghiotantului ei, Pantelimon)e cel mai bun lucru care se putea intampla.

un dilematic
20 ianuarie 2012
O frustrata!

Doar atat puteti "doamna" Cojoc? Eu zic sa incercati mai mult. Niste injuraturi va prind mai bine....Ca in mahala...Asta vreti sa faceti din mediul academic. Poate ca ati pierdut pentru ca nu stiti sa va comportati civilizat. Chiar nu va intrebati cum de nu va suporta nimeni? Si apropos... pe la ore cand mai dati?

universitar
20 ianuarie 2012
Sa vina controlul ministerului!

E dezastru la Ovidius! Mafie si alegeri trucate! Actele sunt vraiste. Planuri si state ilegale, norme facute in afara legii, bani cheltuiti pe interese de grup. Ore nu se fac, profesorii chiulesc pe capete, impostura si cercetare stiintifica raportata dupa ureche. Sa vina dracului cineva sa faca ordine!

Dinu
20 ianuarie 2012
Fiti corecti

Poate incercati sa nu mai apelati la jigniri. Tot respectul pt Doamna conf. Mariana Cojoc. Merita sincer aprecieri pt demnitate, curaj si prestanta. Respect si pt prof. Pantelimon si prof. Cateia pt curaj.

anti-Dinu
21 ianuarie 2012
pentru Dinu

Pe ce lume traiesti? Nu de alta, insa doar intr-o realitate paralela numele Marioarei Cojoc poate sa fie sinonim cu demnitate, curaj si prestanta. Ce cuvinte ar defini-o pe fosta prodecan? Mai degraba ipocrizie, josnicie, falsitate.

gigi
21 ianuarie 2012
Latrina

Cand spuneti ce se intampla si la drept la matematica, ase , MEDICINA ? Peste tot impostori , negustori , nulitati . Vai decapul vostru dar mai ales al asa zisilor studenti (nu toti ) .

c. neagoe
21 ianuarie 2012
Nu se poate !

Domnule ministru Funeriu ,ati promis ca faceti ordine ? Faceti ? Pe cand reactia ministerului ?

liga de box
21 ianuarie 2012
nes pe faras!

Ce nu-ti convine bai, ca nu mai faci tu talente cu consiliul la Arte, sa faci joc de glezne cu voturile? vrei sa te dau pe goarna cu ce te-ai ocupat si cum ai lucrat tu pe cineva, prof.acolo, in caterinca cu alti profi? Ia vezi, ca ciripim pe note si te lasam fara vocea romaniei!"!

Razvan
21 ianuarie 2012
subiect

eu zic sa verificati si aptitudinile fiecarui candidat, de ce totul se face doar pe "pile" ?!?!?! sa porneasca oare de la presedintele tarii si compania ?

gogu pintenogu
21 ianuarie 2012
galceava cojocului cu lumea

E tov utecilă a venit scadența. Te-am avertizat inca de marti ca esti singur pe lume. Asa se intâmplă când, vorba lui Toma Caragiu, ești umflat cu trompa nu cu pompa. Buboiul se mai și sparge. Cât despre amenințările Marioarei că o să ieșim noi și o să vă f..m, îi urăm să-i fie de bine și să-i fie primit, și să fie în continuare călare pe situație, dacă așa îi place. P.S. Nea utecilă dacă soția și-a dat demisia, fi deștept și pișite pajaluista și matale. Hai pa. Te pup pe portofel.

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Cultură-Educație : A murit profesorul Ovidiu Teren
Pagina a fost generata in 1.8512 secunde